Veido jaunu pieeju mazākumtautību uzrunāšanai sabiedriskajos medijos

Sabiedrība
LETA 10:52, 10.09.2024 0

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) kopā ar sabiedriskajiem medijiem veido jaunu pieeju pieeju mazākumtautību uzrunāšanai sabiedriskajos medijos, tādu viedokli pauda kultūras ministre Agnese Lāce (P).

 
Foto: pixabay

Kultūras ministre norāda, ka sabiedriskā medija uzdevums ir ar daudzveidīgu saturu sasniegt visas sabiedrības grupas. Viņa piebilda, ka arī Mediju politikas pamatnostādnēs ir uzsvērts, ka arvien vairāk jācenšas Latvijā dzīvojošās mazākumtautības uzrunāt latviešu valodā.

Lāces ieskatā, pēc būtības pildot Nacionālajā drošības koncepcijā paredzēto, tiek veidota jauna pieeja mazākumtautību uzrunāšanai sabiedriskajos medijos, kas rezultējies ar lēmumu mainīt "Rus.lsm" nosaukumu uz "LSM+", ietverot sadaļas citās mazākumtautību valodās, un atsakoties no lineārās apraides raidījuma krievu valodā LTV7 ēterā. Ministre akcentēja, ka šie soļi veikti, sadarbojoties SEPLP un sabiedriskajiem medijiem, ņemot vērā arī auditorijas datus.

SEPLP 5.septembrī apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā. Izmaiņas tiks nofiksētas arī sabiedriskajā pasūtījumā, norādīja padomes loceklis Jānis Eglītis. Līdz šim sabiedriskajā pasūtījumā tika iekļauti arī raidījumi krievu valodā.

Pērn septembrī Saeima apstiprināja jaunu Nacionālās drošības koncepciju. Tajā noteikts, ka no 2026.gada 1.janvāra sabiedrisko mediju veidotajam saturam jābūt tikai latviešu valodā un valodās, kas ir piederīgas Eiropas kultūrtelpai.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī