Sprūds aicina uzņēmējus aktīvāk iesaistīties

Sabiedrība
LETA 18:32, 05.09.2024 0

Lai veicinātu Nacionālo bruņoto spēku un industrijas sadarbību, aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P) aicina uzņēmējus aktīvāk iesaistīties dialogā un piedalīties valsts aizsardzības iepirkumos, informē Aizsardzības ministrijā.

 
Foto: LETA

Sprūds ar nozaru asociācijām pārrunājis ministrijas izstrādātās vadlīnijas aizsardzības un drošības industrijai, topošo industrijas attīstības stratēģiju, kā arī aicināja uzņēmējus iesaistīties valsts aizsardzības iepirkumos.

"Nupat, vizītē apmeklējot Ukrainu, pārliecinājos, cik būtiska ir vietējās industrijas spēja uzsākt darbu, attīstīties un pielāgoties mainīgajām militārajām vajadzībām. Valsts spēja pašai sevi militāri apgādāt militāra uzbrukuma gadījumā samazina atkarību no piegādātājiem un loģistikas ķēdēm," norādījis Sprūds.

Aizsardzības ministrijas izstrādātās vadlīnijas dod skaidras norādes par aizsardzības nozares valsts pasūtījumu turpmākajiem četriem gadiem. Nākamais solis ir topošā Aizsardzības industrijas attīstības stratēģija, ko paredzēts izstrādāt šī gada laikā, uzsvēris aizsardzības ministrs.

Ministrijas vadlīnijas aizsardzības un drošības industrijas iesaistei valsts aizsardzības iepirkumos paredz iespēju industrijai iesaistīties spēju attīstības projektos, identificējot piecas liela mēroga iegādes turpmāko četru gadu laikā - transporta, prettanku ieroču sistēmas, slāņveida pretgaisa aizsardzības, kājnieku kaujas mašīnu un riteņu artilērijas sistēmas, kurās ir iespēja iesaistīties ar piegādes drošības prasību izpildi.

Tāpat industrijai ir paredzētas iespējas iesaistīties Nacionālo bruņoto spēku spēju attīstībā, piedaloties nodrošinājuma, kaujas spēju, infrastruktūras attīstības un transportlīdzekļu un militāro materiāltehnisko līdzekļu uzturēšanas iepirkumos. Papildus tiek paredzēts arī atbalsts inovāciju un tehnoloģiju attīstībai aizsardzības jomas vajadzībām.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.

Lasiet arī

Sabiedrība AM sagatavotajā rokasgrāmatā sniegti ieteikumi arī par rīcību okupētā teritorijā

Aizsardzības ministrijas (AM) sagatavotajā rokasgrāmatā "Kā rīkoties kara gadījumā" ir sniegti ieteikumi arī par rīcību īslaicīgi okupētā teritorijā.

Interesanti fakti Latvijā ik gadu ir plānots saražot aptuveni 30 Patria bruņumašīnu

Latvijā ik gadu ir plānots saražot aptuveni 30 "Patria" bruņumašīnu, aģentūra LETA noskaidroja Aizsardzības ministrijā (AM).

Sabiedrība Karavīri apguvuši dronu operatora specialitāti

Aizsardzības ministrija aicina jauniešus līdz šī gada 15.jūnijam brīvprātīgi pieteikties valsts aizsardzības dienestam.