Pāvests vizītē Indonēzijā aicina stiprināt starpkonfesiju saites

Sabiedrība
LETA 22:24, 04.09.2024 0

Pāvests Francisks vizītē Indonēzijā aicinājis stiprināt starpkonfesiju saites, lai cīnītos pret ekstrēmismu un neiecietību.

 

Starpkonfesiju dialogs ir neaizstājams cīņā ar kopīgām problēmām, tai skaitā ekstrēmismu un neiecietību, pēc tikšanās ar Indonēzijas prezidentu Džoko Vidodo sacīja Francisks.

Pāvests uzturēsies Indonēzijā trīs dienas, un pēc tam dosies uz Papua-Jaungvineju, Austrumtimoru un Singapūru. Franciska vizīte Āzijā un Klusā okeāna reģionā ilgs kopumā 12 dienas.

"Lai veicinātu miermīlīgu un auglīgu saskaņu, kas nodrošina mieru (..), baznīca vēlas paplašināt starpkonfesiju dialogu," amatpersonām Džakartas prezidenta pilī norādīja Francisks.

Indonēzija jau ilgu laiku cīnās ar islāmistu kaujiniekiem, kuru sarīkotajos sprādzienos Bali 2002.gadā gāja bojā 202 cilvēki. Tas bija lielākais terorakts Indonēzijas vēstulē.

Pāvesta vizītes laikā valstī pastiprināti drošības pasākumi.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.

Lasiet arī

Pasaule Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tiekas ar pāvestu Francisku (FOTO)

Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs šodien privātā audiencē tikās ar Viņa Svētību pāvestu Francisku, informēja VS.LV Valsts prezidenta kancelejā.

Pasaule Francisks izsludina 2025.gadu par svēto gadu

Pāvests Francisks izsludinājis 2025.gadu par svēto gadu, kas Romai nozīmē miljoniem svētceļnieku uzņemšanu.

Pasaule Pāvests Francisks Ziemassvētku uzrunā aicina pārtraukt karu Gazas joslā

Romas katoļu baznīcas pāvests Francisks pirmdien tradicionālajā Ziemassvētku uzrunā "Urbi et orbi" ("Pilsētai un pasaulei") aicināja pārtraukt karu Gazas joslā un atbrīvot ķīlniekus.

Pasaule Pāvests vizīti Portugālē noslēdz ar vērienīgu brīvdabas misi

Romas Katoļu baznīcas pāvests Francisks vizīti Portugālē un katoļu Pasaules Jaunatnes dienu pasākumus svētdien parkā pie Lisabonas noslēdza ar brīvdabas misi, kas pulcēja 1,5 miljonus cilvēku.