Veiktas 11 izglītības iestāžu reorganizācijas vai likvidācijas

Sabiedrība
LETA 08:07, 02.09.2024 0

Līdz ar jauno mācību gadu veiktas 11 izglītības iestāžu reorganizācijas vai likvidācijas, liecina informācija Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) tīmekļvietnē.

 
Foto: LETA

Četri lēmumi pieņemti par izglītības pakāpes maiņu izglītības iestādēs. Zemītes sākumskola Tukuma novadā pārveidota par Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestādi "Zemīte", bet Cēres pamatskola - par Cēres sākumskolu. Savukārt Pures pamatskola reorganizēta, likvidējot tās struktūrvienību Jaunsātos.

Pieņemts lēmums arī par izglītības pakāpes maiņu Rīgas 75.vidusskolā. No šī mācību gada citām Rīgas skolām mainīti nosaukumi. Piemēram, Rīgas 41.vidusskola turpmāk būs Rīgas Jāņa Šteinhauera vidusskola, Puškina licejs pārsaukts par Rīgas Broces liceju, bet Rīgas 93.vidusskolai nosaukums mainīts uz Dārzciema vidusskolu.

Zinību dienā savas durvis nevērs sešas izglītības iestādes, jo aizvadītais mācību gads tām bija noslēdzošais. Cēsu novadā Līgatnes pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde pievienota Jauno Līderu vidusskolai, Spāres pamatskola pievienota Aleksandra Bieziņa Raiskuma pamatskolai, bet Stalbes pamatskola likvidēta, sadalot iestādi un tās struktūrvienības starp divām īstenošanas iestādēm.

Bēnes pirmsskolas izglītības iestāde "Rūķīši" Dobeles novadā pievienota Bēnes pamatskolai, bet bērnudārzs "Gaismiņa" Dienvidkurzemes novadā pievienots bērnudārzam "Dzirnaviņas".

Zinību dienā šogad pirmo reizi durvis vērs Rīgas pirmsskolas izglītības iestāde "Auseklītis".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.

Lasiet arī

Sabiedrība CSP: Pēc vidusskolas beigšanas mācības neturpina teju 40% jauniešu

Pagājušajā gadā mācības neturpināja 36,9% vidusskolas absolventu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Sabiedrība Vidusskolēniem sākas centralizēto eksāmenu sesija

Ar vidusskolas augstākā līmeņa eksāmenu sociālajās zinībās šodien sāksies valsts pārbaudes darbu sesija.

Sabiedrība Valmieras skolēni uzsāka nodarbības jaunajā sporta zālē (+VIDEO)

Vidusskolai - attīstības centram ir arī būtiska nozīme bērnu ar dzirdes traucējumiem izglītošanā.

Interesanti fakti Pētījums: Vairumam vecāku skolas izvēlē bērnam būtiska ir tās atrašanās vieta

Izvēloties skolu bērnam, 63% vecāku ir svarīgi, lai tā būtu pēc iespējas tuvāk mājām vai darbavietai, liecina pētījums par vecāku gaidām skolas izvēlē.