Rīgā beidz pastāvēt četras pamatskolas

Sabiedrība
LETA 19:32, 01.09.2024 0

No šodienas Rīgā beidz pastāvēt četras pamatskolas un viens bērnudārzs, bet viena vidusskola tiek pārveidota par pamatskolu.

 
Foto: LETA

Rīgas dome jau gada sākumā nolēma no šodienas likvidēts Jankas Kupalas Rīgas Baltkrievu pamatskolu, pievienojot to Rīgas 86.vidusskolai.

Likvidēta Rīgas Austrumu pamatskola, nododot vispārējās izglītības programmu īstenošanu Rīgas Reinholda Šmēlinga vidusskolai.

Likvidēta Rīgas Baltmuižas pamatskola, nododot vispārējās izglītības programmu īstenošanu Rīgas Iļģuciema pamatskolai.

Tiek likvidēta arī Rīgas Sergeja Žoltoka pamatskola, nododot vispārējās izglītības programmu īstenošanu Rīgas 93.vidusskolai.

Savukārt no rītdienas Rīgas 75.vidusskola turpinās darbu kā pamatskola.

No nākamā gada šāds liktenis skars vēl sešas galvaspilsētas vidusskolas - Rīgas 15.vidusskolu, Rīgas 47.vidusskolu, Rīgas 86.vidusskolu, Rīgas 89.vidusskolu, Rīgas Anniņmuižas vidusskolu un Rīgas Ķengaraga vidusskolu.

Ar šodienu likvidēta arī Rīgas pirmsskolas izglītības iestāde "Saulespuķe", pievienojot to Rīgas Daugavas pamatskolai.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgā mācības sāks 6000 pirmklasnieku

Rīgā jaunajā mācību gadā skolas solos sēdīsies 66 000 skolēnu, tostarp ap 6000 pirmklasnieku, liecina pašvaldības apkopotā informācija.

Sabiedrība Topošie STEM skolotāji Daugavpilī saņems 200 eiro stipendijas (+VIDEO)

Viens no svarīgiem nosacījumiem: stipendiāta vērtējumi visos priekšmetos pēc sesijas rezultātiem nedrīkst būt zemāki par 7 ballēm.

Sabiedrība Skrundā par 2,7 miljoniem eiro tiek renovēta vidusskola (+VIDEO)

Projekta realizācija ir balstītas uz zaļā iepirkuma nosacījumiem.

Sabiedrība Skolās samazinās pieprasījums pēc kultūrizglītības pulciņiem

Pēdējo 13 gadu laikā par 6718 skolēniem sarucis to audzēkņu skaits, kuri apmeklē kultūrizglītības pulciņus skolās, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.