Kariņš skaidro, kāpēc pieņēmis lēmumu nolikt deputāta mandātu

Sabiedrība
LETA 16:00, 29.08.2024 0

Saeimas deputāta mandātu nolikušais Krišjānis Kariņš (JV) saņēmis vairākus darba piedāvājumus ārpus Latvijas, bet precīzākus plānus viņš varētu atklāt vien nākamnedēļ.

 
Foto: LETA

"Man par pārsteigumu šajā vasarā ar mani sazinājās vairāki uzņēmumi. Ir zināms pieprasījums ārpus Latvijas pēc manām zināšanām un pieredzes," uz jautājumu, kāpēc pieņēmis lēmumu nolikt deputāta mandātu, atbildēja Kariņš, piebilstot, ka redzams, ka Latvijā strādāt laukā, kurā viņam ir pieredze, pašlaik iespēju nav.

Vienlaikus viņš neatklāja, kādi uzņēmumi viņam piedāvājuši sadarbību. Tāpat viņš vēl neatklāja, kurā valstī darbosies, piebilstot, ka darbs būšot kādā no Eiropas valstīm. Precīzāku informāciju par saviem nākotnes plāniem Kariņš varētu atklāt nākamajā nedēļā, kad "tikšot izlemts līdz galam", jo saņemti vairāki piedāvājumi.

"Jāiet laikam līdzi. Man ir gandarījums par tām iespējam, kas man ir bijušas, ar lielu prieku gaidu nākamo posmu," par nākotni sacīja Kariņš.

Vaicāts, kā viņš vērtē savu veikumu politikā, Kariņš sacīja, ka viņam vēl pašam nepieciešams laiks "to visu sagremot". "22 savas dzīves gadus esmu veltījis sabiedrības interesēm, atbildības bijušas visdažādākās," teica Kariņš, piebilstot, ka pavadītais laiks bijis ļoti interesants, intensīvs.

Kariņš arī izteica pateicību saviem vēlētājiem, kuri viņu ir atbalstījuši. "Es centos darīt visu, kas ir valsts, iedzīvotāju interesēs," savu veikumu vērtēja Kariņš.

Runājot par darbību partijā, viņš uzsvēra, ka jau ilgāku laiku partijā nav ieņēmis aktīvu lomu, atkāpies no aktīvas līdzdalības.

"Tas arī saistīts ar manu pārliecību par to, ka politikā ir jāveicina paaudžu maiņa. Ir jāļauj nākamajiem nākt vietā," teica mandātu nolikušais politiķis. Kariņš gan norādīja, ka ne visi kolēģi to izprotot.

Vienlaikus, lai arī politiķis ir atkāpies no aktīvas līdzdalības partijā, viņš apliecināja, ka vienmēr ir gatavs dalīties ar kādu padomu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.

Lasiet arī

Sabiedrība Kariņš nenoliedz, ka viņa interešu lokā ir NATO ģenerālsekretāra vietnieka amats

Bijušais premjers un ārlietu ministrs, tagad Saeimas deputāts Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") nenoliedz, ka viņa interešu lokā ir NATO ģenerālsekretāra vietnieka amats, šovakar vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Sabiedrība Saistībā ar pārkāpumiem Kariņa lidojumu lietā ierosināta disciplinārlieta

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu ierosināt disciplinārlietu pret Valsts kancelejas direktoru Jāni Citskovski, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Kariņam atjaunots Saeimas deputāta mandāts

Bijušajam ārlietu ministram Krišjānim Kariņam (JV) pēc demisijas šodien tika atjaunots Saeimas deputāta mandāts.

Sabiedrība Kariņš neesot zinājis, cik izmaksājusi pārvietošanās ar speciālajiem reisiem

Bijušais Ministru prezidents un ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV) neesot zinājis, cik izmaksājusi pārvietošanās ar speciālajiem reisiem, pirmdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" uzsvēra politiķis.