«Progresīvie» atvērti sarunām par atsevišķu AS deputātu uzņemšanu koalīcijā

Sabiedrība
LETA 17:41, 27.08.2024 0

Valdību veidojošā partija "Progresīvie" ir atvērta sarunām par atsevišķu "Apvienotā saraksta" (AS) deputātu uzņemšanu koalīcijā, sacīja partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Andris Šuvajevs.

 
Foto: LETA

Politiķis pauda, ka "Progresīvie" vasarā nebija iesaistīti sarunās ar AS, un arī patlaban nav, ja tādas notiek. Taču, cik zināms deputātam, koalīcijas paplašināšanas sarunas nenotiek.

"Pēc pavadītās vasaras un arī redzot sarežģītos jautājumus, kas ir priekšā saistībā ar budžetu un nodokļiem, mēs trijatā strādājam pietiekami efektīvi," teica Šuvajevs, uzsverot, ka neredz pamatu sarunām par koalīcijas paplašināšanos.

Vienlaikus, ja ir atsevišķi deputāti, kas vēlētos pievienoties koalīcijai un kuriem būtu noteikti mērķi, kurus vēlētos realizēt, "Progresīvie" vienmēr būs atvērti sarunām, uzsvēra partijas frakcijas vadītājs. Šuvajevs piebilda, ka, ja būtu saruna par pilnvērtīgu visas frakcijas uzņemšanu koalīcijā, tad tā būtu jauna koalīcija. Bet, ja runa ir par paplašināšanos, tad tas var notikt tikai ar atsevišķiem deputātiem.

Šobrīd gan, cik zināms politiķim, neesot bijuši mēģinājumi uzrunāt AS deputātus darbam koalīcijā.

Iepriekš "Latvijas Avīze" vēstīja, ka vasaras nogalē varētu atsākties kuluāru sarunas par izmaiņām Evikas Siliņas (JV) vadītajā valdībā. Toreiz iesaistītās puses atzina, ka taustīšanās ar AS par iespējām paplašināt "Jaunās vienotības" vadīto valdību ir bijusi, bet plašākām politiskajām konsultācijām neesot pamata.

Saeimā "Jaunās vienotības" frakcijai ir 25 deputāti, Zaļo un zemnieku savienībai - 16, "Progresīvajiem" - deviņi, tātad kopā 50 deputātu balsis. Faktiski koalīciju balsojumos atbalsta arī pie frakcijām nepiederošie deputāti Oļegs Burovs (GKR) un Igors Rajevs. Kopumā koalīcijas balsu skaits Saeimā sarucis līdz 52.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Panākta vienošanās neapliekamo minimumu pensionāriem nākamgad dubultot

Pensionāriem no nākamā gada neapliekamo minimumu varētu noteikt 1000 eiro apmērā mēnesī, intervijā LTV sacīja labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Sabiedrība Rīga aicina saglabāt dzelzceļa staciju «Rumbula»

Ņemot vērā augsto teritorijas attīstības potenciālu nākotnē un lielo loģistikas, tirdzniecības un ražošanas uzņēmumu koncentrāciju, Rīgas vicemērs un Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienības "Rīgas metropole" līdzpriekšsēdētājs Edvards Ratnieks (NA/LRA) aicina Satiksmes ministriju pārskatīt nodomu par Rumbulas dzelzceļa stacijas slēgšanu.

Sabiedrība Valdība atbalsta 77 personu uzņemšanu Latvijas pilsonībā

Starp pretendentiem 63% bija krievi, 13% baltkrievi, 5% lietuvieši, kā arī cahurs, armēnis, čečens, ukrainis.

Sabiedrība Ļoti ietekmīgs portfelis

Latvijas pārstāvim Valdim Dombrovskim EK būs dubulta loma. Viņš būs ekonomikas un ražīguma komisārs, kā arī viņam uzticēta īstenošanas un vienkāršošanas komisāra pienākumi. Par šo darba daļu viņš būs tieši pakļauts Leienai.

Lasiet arī

Sabiedrība Siliņa: Strīdu par atbildības nozaru sadalījumu jaunajā valdībā īsti nav

Topošajā koalīcijā strīdu starp "Jauno vienotību" (JV), Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un "Progresīvajiem" par atbildības nozaru sadalījumu jaunajā valdībā īsti nav, šorīt Latvijas Radio apgalvoja JV virzītā premjera amata kandidāte Evika Siliņa.

Sabiedrība Topošā JV, ZZS un «Progresīvo» koalīcija sāks darbu pie deklarācijas rakstīšanas

"Jaunās vienotības" (JV), Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un "Progresīvo" veidotā topošā koalīcija šodien sāks strādāt pie jaunās valdības deklarācijas veidošanas.

Sabiedrība Jaunā vienotība šodien rīkos preses konferenci par valdības veidošanu

Partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) šodien izsludinājusi preses konferenci, lai paziņotu par aktualitātēm jaunās valdības veidošanas procesā.

Sabiedrība Kariņš: Valdību nav iespējams vadīt, ja kāds no aizmugures visu laiku iejaucas

Valdību nav iespējams vadīt, ja kāds no aizmugurējā sēdekļa visu laiku iejaucas un māca, kā to darīt, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja demisionējušais Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), norādot uz līdzšinējo koalīcijas partneri "Apvienoto sarakstu" (AS).