Takā dodas Latgales zemessargi (+VIDEO)

Sabiedrība
VS.LV 10:28, 21.08.2024 0

Būt gatavam rītdienai nozīmē visu uzsākt šodien.

 

Līdz 23.augustam Krāslavas novada Ūdrīšu pagasta Borovkas ciemata apkārtnē notiks Zemessardzes 3. Latgales brigādes 36. kaujas atbalsta bataljona karavīru un zemessargu lauka taktiskās mācības.

Militāro mācību mērķis ir trenēt un pārbaudīt vienības vispārējo kaujas gatavību. Lauka taktisko mācību ietvaros tiks pilnveidotas gan karavīru un zemessargu individuālās iemaņas un prasmes, gan vienības kolektīvās spējas veikt valsts aizsardzības uzdevumus. Tāpat tiks pārbaudītas arī bataljona štāba un apakšvienību plānošanas procesa un sadarbības spējas.

Lauka taktiskās mācības notiks ar Krāslavas novada pašvaldību saskaņotās teritorijās.

Aicinām iepazīties ar informāciju par iespējām dienēt Zemessardzē tīmekļvietnes www.klustikaravirs.lv sadaļā dienests Zemessardzē. Plašāku informāciju par dienestu var iegūt, zvanot uz tālruņa numuru 1811 vai rakstot uz e-pasta adresi esizemessargs@mil.lv.

Būt gatavam rītdienai nozīmē visu uzsākt šodien. Esi savas zemes sargs - stājies Zemessardzē!

Iedzīvotāju ievērībai!

Mācību laikā Krāslavas novada apkārtnē pārvietosies militārā tehnika, karavīri un zemessargi ar strēlnieku ieročiem.

Uzdevumu izpildes laikā tiks izmantota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet nekādā veidā neapdraud cilvēku dzīvību vai veselību. Mācību norises vietas pēc mācībām tiks sakoptas.

Sastopot ceļā militārās tehnikas kolonnu, pārējiem satiksmes dalībniekiem jāievēro ceļu satiksmes noteikumi, netraucējot kolonnu kustību, piemēram, nemēģinot to apdzīt.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.

Lasiet arī

Ekonomika OECD publiskos ieteikumus Latgales ekonomiskās attīstības sekmēšanai

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) pēc vizītes Latgalē rudenī plāno publiskot ieteikumus reģiona ekonomiskās attīstības sekmēšanai, pastāstīja Balvu novada domes un Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs (Latgales partija).

Kultūra «Prūjam juoīt»: ir jauns hīts no Borowa MC (+VIDEO)

Latgales grupa ienes tautasdziesmas motīvu.

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Kultūra Balvu novada folkloras kopa «‎Upīte» radīja hitu «Žīguļi» (+VIDEO)

"Apzinātas vairāk kā 200 dziesmas un šķiet, ka vēl nav redzamas beigas".