Rīko saliedējošus pasākumus patvēruma meklētāju izmitināšanas centros

Sabiedrība
VS.LV 17:20, 19.08.2024 0

Šī gada 13.augustā Ropažu novada Muceniekos un 16.augustā Alūksnes novada Liepnā notika Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes organizētie saliedējoši un izglītojoši pasākumi, iesaistot Patvēruma meklētāju izmitināšanas centros mītošos patvēruma meklētājus un vietējos iedzīvotājus.

 

Pasākumos tika īstenotas draudzības sporta spēles un kopīga maizes cepšanas nodarbība. Maizes cepšanas tradīcija ir universāla un iedvesmo cilvēkus no dažādām dzīves gaitām un izcelsmes vietām sanākt kopā.

"Iespējami ātrāka un pilnvērtīgāka izpratne par Latvijas valsti un tās iedzīvotājiem, kā arī atbildīga un atsaucīga attieksme pret likumā noteiktajām prasībām, nodrošina sekmīgāku sadarbību patvēruma lūgumu izskatīšanas laikā, kopēji pasākumi veicina lielāku izpratni par nosacījumiem, ieražām, kas jāievēro Latvijā," uzsver Pārvaldes priekšniece Maira Roze.

Pasākumi Muceniekos un Liepnā bija daļa no Pārvaldes informatīvās kampaņas "Cilvēcība. Atsaucība. Atbildība".Kampaņas mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par patvēruma procesu Latvijā, kā arī informēt un izglītot patvēruma meklētājus par pienākumiem un tiesībām patvēruma procedūras laikā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.