Maskavas namu izsolīs ar 3,57 miljonu eiro sākumcenu

Sabiedrība
LETA 09:53, 19.08.2024 0

Tā dēvēto Maskavas namu Marijas ielā 7, Rīgā, VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) izsolīs ar 3,57 miljonu eiro sākumcenu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

 
Foto: LETA

Īpašumu veido zemesgabals 966 kvadrātmetru platībā un uz tā esoša būve.

Izsole sāksies otrdien, 20.augustā, un noslēgsies 19.septembrī.

Personām, kuras vēlas piedalīties izsolē, līdz 2024.gada 9.septembrim jāiemaksā nodrošinājuma summa 10% apmērā no izsolāmā nekustamā īpašuma sākumcenas VNĪ norēķinu kontā "SEB banka", un, izmantojot Elektronisko izsoļu vietni, jānosūta lūgums par autorizāciju izsolei.

Par objektu būs jānorēķinās divu nedēļu laikā.

LETA jau ziņoja, ka Saeima šogad 11.janvārī galīgajā lasījumā pieņēma likumu "Par rīcību ar nekustamo īpašumu, kas nepieciešama valsts drošības apdraudējuma novēršanai", kas nosaka tā dēvētā Maskavas nama pārņemšanu valsts īpašumā.

Likuma mērķis ir garantēt Latvijas valsts drošību, tostarp nepieļaut un savlaicīgi novērst demokrātiskās valsts iekārtas apdraudējumu.

Pēc autoru - Nacionālās drošības komisijas (NDK) - paustā, likums nodrošinās, ka tiek pārtrauktas kultūras pasākumu un interešu izglītības aizsegā Maskavas namā notiekošās Latvijas nacionālo drošību apdraudošās politiskās aktivitātes, tiek likvidēts Maskavas nams kā Krievijas tautiešu politikas "zīmols" un tiek novērsts apdraudējums Latvijas valstiskumam un nacionālajai drošībai.

Šogad 26.martā valdība nolēma Satiksmes ministrijas (SM) valdījumā esošo Maskavas namu nodot Finanšu ministrijas (FM) īpašumā, kura pēc tam to pārdotu izsolē.

Finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) iepriekš sacīja, ka pēc Maskavas nama pārņemšanas FM vispirms veiks būves un zemesgabala apvienošanu un pēc tam virzīs īpašumu pārdošanai izsolē.

Gūtos ienākumus plānots ziedot palīdzības sniegšanai Ukrainai.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Sabiedrība Zatlers: «Maskavas namam» ir slikta aura

Valsts īpašumā pārņemtajam "Maskavas namam" ir slikta auta, tāpēc īpaši rūpīgi jāpārdomā tā turpmākā izmantošana, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Sabiedrība Saeima nolemj «Maskavas namu» pārņemt valsts īpašumā

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma likumu "Par rīcību ar nekustamo īpašumu, kas nepieciešama valsts drošības apdraudējuma novēršanai", kas nosaka tā dēvētā "Maskavas nama" pārņemšanu valsts īpašumā.

Sabiedrība Bergmanis: Grūti paredzēt Krievijas atbildes soļus uz likumu par «Maskavas namu»

Ir grūti paredzēt, kādi varētu būt Krievijas atbildes soļi uz Latvijas likumu par "Maskavas nama" pārņemšanu valsts īpašumā, intervijā Latvijas Radio sacīja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Raimonds Bergmanis (AS), kura vadītā komisija šodien skatīs minēto likumprojektu.

Ekonomika Banka aicina nesteigties ar «Maskavas nama» pārņemšanu valsts īpašumā

"Rietumu banka" aicina Saeimas deputātus nesteigties ar "Maskavas nama" pārņemšanu valsts īpašumā, jo šī likumprojekta sekas skaršot Latvijas komersantus, kuru aktīvi atrodas Krievijā.