Izveidota jauna programma Ukrainas civiliedzīvotājiem

Sabiedrība
VS.LV 15:41, 19.08.2024 0

Radīt mājas sajūtu un kļūt par daļu no Latvijas sabiedrības!

 

"Biedrība "Radošās Idejas" 2024.gada jūlijā ir parakstījusi līgumu ar Sabiedrības integrācijas fondu par projekta "Vienoti kultūrā!" īstenošanu programmas "Kultūrorientācijas kursi un iekļaušanās pasākumi Ukrainas civiliedzīvotājiem" ietvaros", - ziņo biedrības "Radošās Idejas" sabiedrisko attiecību vadītāja Renāta Petrova.

Projekta vispārējais mērķis ir: nodrošināt kultūrorientācijas kursus un citus iekļaušanās pasākumus Latvijā dzīvojošiem Ukrainas civiliedzīvotājiem, kas veicinās sadarbību starp Ukrainas civiliedzīvotājiem un Latvijas sabiedrību.

"Esmu patiesi priecīga, ka Ukrainas civiliedzīvotāju integrācijai ir pieejamas ne tikai latviešu valodas apguves programmas, bet arī kultūrorientācijas programmas, kas ir atslēga Ukrainas civiliedzīvotāju integrācijai mūsu sabiedrībā", saka biedrības "Radošās Idejas" valdes priekšsēdētāja Sanita Putniņa.

Projekta "Vienoti kultūrā!" ietvaros paredzēts īstenot kultūrorientācijas kursus klātienē un tiešsaistē, psihoemocionālā atbalsta kursus Ukrainas civiliedzīvotājiem, lekciju ciklu par biznesa uzsākšanu Latvijā, Latvijas kultūras kodu, latviešu un ukraiņu mentalitātes kopīgo un atšķirīgo.

"Būtisks jauninājums šī gada programmā ir iespēja piesaistīt pašus Ukrainas civiliedzīvotājus aktivitāšu īstenošanā, tādējādi nodrošinot, ka mērķa grupa saņem tieši to palīdzību un iespējas, kas viņiem ir nepieciešamas. Psihoemocionālā atbalsta kursus Ukrainas civiliedzīvotājiem vadīs bēgle no Ukrainas, sertificēta ICF trenere, kas personīgi ir izjutusi kara šausmas un nepieciešamību adoptēties jaunā valstī un sabiedrībā; diskusiju "Dzīve Rīgā - sīkumi, uz kuriem jāpievērš uzmanību" un lekciju "Latviešu un ukraiņu tautu mentalitātes kopīguma saprašana - ceļš uz veiksmīgu integrāciju" vadīs ukraiņu žurnālisti, kas arī ir pārcēlušies uz Latviju pēc 2022.gada Krievijas uzsāktā kara Ukrainā", skaidro S. Putniņa.

Lai veicinātu Ukrainas civiliedzīvotāju integrāciju, to sadarbību un saliedētību ar uzņemošo sabiedrību, lai paplašinātu zināšanas par Latvijas novadiem, kultūru un tradīcijām un iepazītos ar vietējiem iedzīvotājiem, projekta dalībniekiem būs iespēja doties interaktīvās ekskursijās uz dažādām Latvijas pilsētām, apmeklēt muzeju un izstāžu ekspozīcijas.

"Radīt mājas sajūtu - ir mūsu galvenais mērķis. Neskatoties uz apkārt notiekošo, ja katrs projekta dalībnieks vismaz uz brīdi jutīsies, ka Latvija ir viņa mājas, uzskatu, ka mērķis būs sasniegts", piebilst S. Putniņa.

Visas projekta aktivitātes ir bez maksas. Par pieteikšanās termiņiem un aktivitāšu norisi iespējams uzzināt biedrības mājaslapā www.creativeideas.lv un Facebook profilā https://www.facebook.com/creativeideasLV/

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Sabiedrība Vāc parakstus par plašāku raidījumu ukraiņu valodā klāstu sabiedriskajos medijos

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par plašāku raidījumu ukraiņu valodā klāstu sabiedriskajos medijos

Pasaule Ukrainā darbu sācis pirmais Rheinmetall kopuzņēmums

Ukrainā sākusi darboties pirmā Ukrainas un Vācijas aizsardzības koncernu "Ukroboronprom" un "Rheinmetall" kopīgā ražotne - bruņutehnikas remonta un ražošanas cehs, paziņoja Ukrainas stratēģiskās rūpniecības ministrs Oleksandrs Kamišins.

Pasaule Valainis šonedēļ piedalīsies Ukrainas rekonstrukcijai veltītā konferencē Berlīnē

Ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS) otrdien, 11.jūnijā, un trešdien, 12.jūnijā, darba vizītē apmeklēs Vācijas galvaspilsētu Berlīni, kur piedalīsies ikgadējā augsta līmeņa Ukrainas rekonstrukcijai veltītā konferencē, informēja Ekonomikas ministrijā (EM).

Sabiedrība Pēc Maskavas nama pārdošanas nauda nonāks Ukrainas atbalstam

Aizsardzības komisija lūgs Saeimu šiem likumprojektiem noteikt steidzamību un izskatīt rītdienas parlamenta sēdē.