Valdība atbalsta līdzekļu piešķiršanu katastrofu pārvaldības centru būvniecībai

Sabiedrība
VS.LV 17:00, 13.08.2024 0

Kopējā piešķirtā summa reģionālo centru būvniecībai ir 19 515 669 eiro.

 

13.augustā Ministru kabinets (MK) izdeva divus rīkojumus par valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu katastrofu pārvaldības centru (KPC) būvniecībai.

Infrastruktūras attīstība ir ilgtspējīgas un labi pārvaldītas iekšlietu nozares pamatā. Tāpat arī valsts civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldības sistēmas funkcionēšanas būtisks priekšnosacījums ir Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) depo ēku un katastrofu pārvaldības centru būvniecība atbilstoši noteiktajām prioritātēm.

MK atbalstīja valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu 4 282 552 eiro apmērā, lai nodrošinātu KPC izbūves pabeigšanu Rūjienā, Saulkrastos, Kandavā un Aizputē.

Jau ziņots, ka 13.februārī MK pieņēma zināšanai Iekšlietu ministrijas informatīvo ziņojumu par VUGD ugunsdzēsības depo būvniecību un tās pabeigšanu Aizputē, Dagdā, Iecavā, Ilūkstē, Kandavā, Priekulē, Rūjienā un Saulkrastos (ievērojot radušos situāciju ar būvkomersanta saistību neizpildi), atbalstot informatīvajā ziņojumā ietvertos priekšlikumus par jaunas iepirkuma procedūras rīkošanu KPC izbūves pabeigšanai Rūjienā, Saulkrastos, Kandavā un Aizputē. Šobrīd minētā iepirkuma procedūra ir noslēgusies. Ievērojot minēto, šodien MK atbalstīja Iekšlietu ministrijas priekšlikumu par līgumu slēgšanas tiesību piešķiršanu atbilstoši iepirkuma procedūras rezultātam un atļāva Nodrošinājuma valsts aģentūrai uzņemties ilgtermiņa saistības 2024.-2025.gadam, nodrošinot KPC izbūves pabeigšanu Rūjienā, Saulkrastos, Kandavā un Aizputē.

Tāpat MK atbalstīja valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu 15 233 117 eiro apmērā, lai nodrošinātu katastrofu pārvaldības centru būvniecību Rīgā (Bolderājā), Jūrmalā (Dzintaros) un Kuldīgā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijā pacels vecāku pabalstu strādājošajiem

Strādājošajiem vecāku pabalstu nākamgad izmaksās 75% apmērā līdzšinējo 50% vietā, paredz valdībā atbalstītie grozījumi likumā "Par maternitātes un slimības apdrošināšanu", par kuriem gala vārdu vēl jāsaka Saeimai.

Sabiedrība Par mājas un zemes apvienošanu dalītā īpašuma gadījumos balsos arī elektroniski

Iespēja savu balsojumu jautājumā par atsavināšanas tiesību izmantošanu paziņot, izmantojot drošu elektronisko parakstu, paredzēta kā alternatīva patlaban noteiktajam, ka jāierodas klātienē zvērināta tiesu izpildītāja prakses vietā.

Sabiedrība Aktīvie rīdzinieki palīdz pašvaldībai apzaļumot pilsētu (+VIDEO)

Kopumā iedzīvotāju biedrībām darbu veikšanai tika piegādāti 175,5 kubikmetri melnzemes un 12 kubikmetri komposta.

Sabiedrība Ministrs: Optimizācija NMPD plānota jau vairākus gadus

Optimizācija Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD), kuru iecerēts īstenot ar nākamo gadu, tika plānota jau vairākus gadus, otrdien intervijā LTV "Rīta panorāmā" stāstīja veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Lasiet arī