Ropažos dzīve uzlabojas, paplašinās aktivitātes bērniem (+VIDEO)

Sabiedrība
VS.LV 07:45, 21.07.2024 0

"Realizēt ideju par āra skatuves izveidi projektā Iedvesmas bibliotēka bija aizraujošs un iedvesmojošs ceļojums".

 

Projektā Iedvesmas bibliotēka Ropažu bibliotēka īstenojusi ideju par āra skatuvi. Tā tika svinīgi atklāta ar koncertu un muzikālu izrādi bērniem. Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrības (Biedrība) projekts Iedvesmas bibliotēka ir atbalsts un iespēja īstenot mūsdienīgas pārmaiņas bibliotēku telpās, arhitektūrā un dizainā.

Ropažu bibliotēka ir viena no četrām 2024.gada Iedvesmas bibliotēkām, projekta rezultātā labiekārtots iekšpagalms un radīta brīvdabas pasākumu vietu. Bibliotēkas pasākumiem tagad būs pieejama mobila, transformējama skatuve ar amfiteātra tipa soliem un kvalitatīva pasākumu apskaņošanas sistēma. Jaunajā pasākumu vietā bibliotēka iecerējusi rīkot dzejas lasījumus, tikšanās ar rakstniekiem, muzikāli literārus pasākumus, koncertus un kino vakarus.

Ropažu bibliotēkas āra skatuve tapusi projektā Iedvesmas bibliotēka ar LNB Atbalsta biedrības ziedotāju un Ropažu novada pašvaldības atbalstu. Projektu realizēja SIA Dekomet, konsultēja - projekta eksperts arhitekts Jānis Dripe.

Kā apliecinājumu dalībai projektā katra bibliotēka saņem balvu - Iedvesmas bibliotēkas simbolu LOGU. Tā autors ir dizainers Artūrs Analts. LOGS simbolizē atvērtību, gaismu, skatu nākotnē un pasaulē.

Karina Pētersone: "Mēs priecājamies, ka mūsdienīgu un pievilcīgu bibliotēku kļūst arvien vairāk. Lai baudītu bibliotēku bagāto saturu un kultūras piedāvājumu, šodienas apmeklētājam videi ir būtiska nozīme. Liela loma ir pašvaldībām, kas izprot bibliotēku vērtību un rūpējas par novada kultūrtelpu, arī Iedvesmas bibliotēkas projekts Ropažos nebūtu īstenots bez pašvaldības atbalsta. Ropažu bibliotēka ne tikai fiziski ir ciemata centrs, tai ir visas iespējas kļūt par kopienas sirdi, kas uztur dzīvību, saliedē, izglīto un iedvesmo vietējo sabiedrību."

Ropažu bibliotēkas vadītāja Dace Smukša: "Realizēt ideju par āra skatuves izveidi projektā Iedvesmas bibliotēka bija aizraujošs un iedvesmojošs ceļojums. Mūsu mērķis bija radīt vietu, kurā varētu notikt dažādi kultūras un izglītības pasākumi, un esam priecīgi, ka tas ir izdevies. Jaunā āra skatuve ar amfiteātra tipa soliem un augstas kvalitātes apskaņošanas sistēmu ļauj mums paplašināt mūsu piedāvājumu un veidot vēl ciešāku saikni ar mūsu kopienu. Šī iniciatīva ienes jaunu elpu Ropažu bibliotēkas darbībā un sniedz iespēju visiem mūsu apmeklētājiem piedzīvot neaizmirstamus mirkļus kultūras un mākslas pasaulē. Esmu pateicīga visiem, kas palīdzēja īstenot šo projektu un atbalstīja mūs šajā ceļā."

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī