47% autoīpašnieku pēdējo 20 gadu laikā nav izraisījuši nevienu negadījumu

Sabiedrība
LETA 14:55, 21.07.2024 0

Latvijā 46,9% autoīpašnieku pēdējo 20 gadu laikā nav izraisījuši nevienu ceļu satiksmes negadījumu, informēja Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) pārstāvji, balstoties uz biroja apkopoto statistiku par 574 076 fiziskām personām.

 
Foto: LETA

Savukārt 35,3% autoīpašnieku 20 gadu laikā izraisījuši negadījumu vienu reizi, 11,5% - divas, 3,9% - trīs, 1,4% - četras, bet 0,4% autoīpašnieku ir bijusi atbildīgi par vairāk nekā piecu negadījumu izraisīšanu.

LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins norāda, ka lielākā daļa autoīpašnieku ir salīdzinoši apzinīgi vadītāji, un to apdrošināšanas vēsture ir laba vai pat izcila.

"Tajā pašā laikā tie autovadītāji, kuru apdrošināšanas vēsturē ir lielāks skaits izraisīto negadījumu skaits, parasti grēko arī ar dažādu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, kas apdrošinātāju vērtējumā padara tos par augstākas riska klases klientiem," skaidro Abāšins.

LTAB atgādina, ka šī gada 1.augustā beigs darboties esošā "Bonus-malus" sistēma, transformējot to uz centralizētu apdrošināšanas vēstures datu sniegšanas servisu bez sarežģītiem algoritmiem un formulām, kas padarīja līdzšinējo sistēmu grūti uztveramu.

Personas apdrošināšanas vēsturē tiks apkopoti dati kopš 2004.gada 1.maija, kamēr "Bonus-malus" sistēma apkopoja datus par pēdējiem 11 gadiem. Tāpat apdrošināšanas dati automātiski atjaunosies katru dienu nevis 15.septembra naktī kā esošajā sistēmā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Kriminālziņas Rīgā auto uzbraucis bērnam

Rīgā ceturtdien automašīna uzbraukusi pusaudzim, kurš negadījumā cietis, informē Valsts policijā.

Kriminālziņas Sestdien ceļu satiksmes negadījumos cietuši 11 cilvēki

Sestdien Latvijā reģistrēti 104 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 11 cilvēki, informē Valsts policijā.

Sabiedrība Satiksmes ministrija plāno par 35% samazināt uz ceļiem bojāgājušo skaitu

Satiksmes ministrija (SM) plāno līdz 2027.gadam par 35%, salīdzinot ar 2020.gadu, samazināt ceļu satiksmes negadījumos smagi ievainoto un bojāgājušo skaitu.

Sabiedrība Lietuvā autobusa Kēnigsberga - Rīga avārijā 26 cietušie

Lietuvas Šaķu rajonā pirmdienas rītā avarējis autobuss, kas bija ceļā no Krievijas kontrolētā Kēnigsbergas (Karaļauču) apgabalu uz Rīgu, un avārijā ievainoti 26 cilvēki, divi cietušie pasažieri bija iesprostoti avarējušajā autobusā.