Igaunijas un Latvijas Jūras spēki meklē divus jūrā pazudušus cilvēkus

Sabiedrība
LETA 13:43, 14.07.2024 0

Igaunijas un Latvijas Jūras spēki meklē divus jūrā pazudušus cilvēkus.

 
Foto: LETA

Sestdien saņemta informācija no Igaunijas Apvienotā jūras un gaisa meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra (JRCC Tallinn) par jūrā pazudušiem diviem cilvēkiem, kuri ar ūdens motocikliem bija ceļā no Kaltenes uz Roņu salu.

Pēdējā ūdensmotociklistu zināmā atrašanās vieta un aprēķinātais meklēšanas un glābšanas rajons ir Igaunijas teritoriālajos ūdeņos, līdz ar to meklēšanas un glābšanas operācijas vadību veic JRCC Tallinn.

Pēc informācijas saņemšanas, pamatojoties uz starpvalstu sadarbības līgumu cilvēku meklēšanas un glābšanas gadījumos jūrā, Latvijas puse uz notikuma vietu nekavējoties norīkoja Jūras spēku patruļkuģi P-09 "Rēzekne".

Pazudušo meklēšanu veic šis patruļkuģis un Igaunijas meklēšanas un glābšanas vienības.

Sestdien meklēšanas darbu laikā JRCC Tallinn norīkotais helikopters jūrā atrada divus ūdens motociklus bez cilvēkiem. Cilvēki līdz šim brīdim nav atrasti, bet meklēšanas un glābšanas operācija turpinās.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Kriminālziņas Evakuēts tirdzniecības centrs «Akropole Alfa»

Nokrītot piekaramajiem griestiem, Rīgā pirmdien evakuēti cilvēki no tirdzniecības centra "Akropole Alfa".

Sports Rallijā Ungārijā bojā iet četri skatītāji

Ungārijā "Esztergom Nyrges" rallijā svētdien, vienai no sacensību automašīnām nobraucot no ceļa un ietriecoties skatītājos, bojā gāja četri cilvēki, kamēr vēl vairāki tika savainoti.

Kriminālziņas Apsūdzēs nama īpašnieku saistībā ar sirmgalvja bojāeju no krītošas lāstekas

Valsts policija rosinājusi apsūdzēt nama īpašnieku saistībā ar sirmgalvja bojāeju no krītošas lāstekas.

Sabiedrība Valsts dzelzceļa inspekcija izmeklē negadījumu Lielvārdes stacijā

Valsts dzelzceļa tehniskā inspekcija ir nosūtījusi pieprasījumu AS "Pasažieru vilciens" (PV) un VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) līdz piektdienai, 15.martam, sniegt detalizētu informāciju un skaidrojumu par 8.martā notikušā negadījuma apstākļiem Lielvārdes stacijā.