Valsts izmaksās 10 000 eiro par vakcinācijas pret Covid-19 izraisītu kaitējumu

Sabiedrība
LETA 14:56, 09.07.2024 0

Zāļu valsts aģentūra (ZVA) pieņēmusi lēmumu izmaksāt 10 000 eiro kompensāciju par gadījumu, kad ar vakcināciju pret Covid-19 pacientam nodarīts kaitējums veselībai, liecina Veselības ministrijas (VM) rīkojuma projekts, kas šodien atbalstīts valdībā.

 
Foto: LETA

ZVA šī gada 17.jūnijā pieņēmusi lēmumu piešķirt kompensāciju 10 000 eiro apmērā par "Spikevax" vakcīnas pret Covid-19 infekciju blakusparādību izraisīto vidēji smagu kaitējumu pacienta veselībai.

Līdzekļus paredzēts piešķirt no gadskārtējā valsts budžeta izpildes procesā pārdalāmā finansējuma.

Lēmumus par kompensāciju piešķiršanu pieņem ZVA. Saskaņā ar Covid-19 infekcijas pārvaldības likumu pieteikums izmaksāt kompensācijas var iesniegt ne vēlāk kā divu gadu laikā no kaitējuma atklāšanas dienas, taču ne vēlāk kā triju gadu laikā no vakcinācijas dienas.

Kompensāciju var pieprasīt tie cilvēki, kuri vakcināciju veikuši Latvijā ar Eiropas Zāļu aģentūrā reģistrētu vakcīnu un veselībai vai dzīvībai nodarītais kaitējums ir tieši saistīts ar vakcīnas izraisītu blakusparādību, kas norādīta zāļu jeb vakcīnu lietošanas instrukcijā, kā rezultātā radušies paliekoši vai ilgstoši veselības traucējumi, kuru dēļ pacienta pašaprūpe un funkcionalitāte nav atjaunojusies vismaz 26 nedēļu laikā.

ZVA ir novērojusi, ka šogad kompensācijas prasījuma iesniegumu skaits samazinās.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Veselība Eksperts: Nav pierādījumu, ka vairāku vakcīnu ievade ietekmē veselību

Nav pierādījumu, ka vairāku vakcīnu ievade organismā ietekmē mūsu veselību, intervijā aģentūrai LETA sacīja Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra ar vakcīnām novēršamo slimību galvenais eksperts Edoardo Kolzani.

Veselība No nākamā gada informāciju par veikto vakcināciju uzkrās e-veselībā

No 2024.gada 1.janvāra ikvienai ārstniecības iestādei informācija par pacientiem veikto vakcināciju, kas veikta no 1.janvāra, būs obligāti jāievada valsts e-veselības sistēmā, informē Nacionālais veselības dienests (NVD).

Sabiedrība Šogad iedzīvotājiem būs pieejamas trīs dažādas gripas vakcīnas

Šogad iedzīvotājiem būs pieejamas trīs dažādas gripas vakcīnas, pavēstīja Imunizācijas valsts padomes (IVP) vadītāja, profesore Dace Zavadska.

Veselība Latvijas iedzīvotājiem vasarā uzbrūk sīki ienaidnieki.

Atgriešanos mājās pēc svētkiem var aizēnot kāds nepatīkams atradums.