Energoapgādes drošumam un biometāna ražošanas attīstībai ieguldīs 134,4 miljonus

Sabiedrība
VS.LV 16:02, 02.07.2024 0

Investīcijas tiks sniegtas granta veidā trim potenciālajiem investīciju saņēmējiem, kuri Latvijā nodrošina infrastruktūras attīstību - AS "Sadales tīkls", AS "Augstsprieguma tīkls" un AS "Conexus Baltic Grid". Investīcijas plānots izmantot līdz 2026.gada 30.jūnijam.

 

Ministru kabinets (MK) apstiprināja Klimata un enerģētikas ministrijas (KEM) izstrādāto atbalsta programmu Atveseļošanas fonda plāna (REPowerEU) ietvaros. Latvijai pieejamais finansējums investīciju īstenošanai ir 134,4 milj. eiro. Investīcijas izmantos energoapgādes drošuma un stabilitātes palielināšanai, biometāna ievades punkta būvniecībai un Latvijas energoapgādes tīkla modernizācijai.

Investīcijas izmantos 60 MW bateriju enerģijas uzkrāšanas sistēmas iegādei un uzstādīšanai, IT risinājuma ieviešanai kiberdrošības aizsardzības nodrošināšanai, gaisvadu līniju pārbūvei par kabeļlīnijām, apakšstaciju būvniecībai, rekonstrukcijai vai jaudas palielināšanai, pētījumu izstrādei, biometāna ievades punkta būvniecībai u.c.

Klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis uzsver: "Valsts uzdevums ir iedzīvotāju drošība, arī enerģētiskā drošība. Kopš Krievijas brutālā iebrukuma Ukrainā, ir būtiski mainījusies ekonomiskā un ģeopolitiskā situācija Eiropas Savienībā (ES). Enerģētiskā drošība, energoresursu pieejamību un enerģijas cenu stabilitāte izvirzījusies enerģētikas politikas priekšplānā. Esam atteikušies no Krievijas gāzes un elektroenerģijas importa, aktīvi strādājot pie pašu enerģijas ražošanas veicināšanas, pievēršot būtisku uzmanību vēja un saules projektu attīstībai, kā arī mūsu elektroapgādes tīkla infrastruktūras stiprināšanai. Mums, kā mazai valstij, kuras vajadzības pēc infrastruktūras stiprināšanas ir apjomīgākas par valsts īstermiņā finanšu iespējām, jāizmanto ES sniegto investīciju priekšrocības maksimālā apmērā."

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Izmantojot jaunu regulējumu pirmajā dienā partnerību reģistrējuši seši pāri

Šīs nedēļas sākumā, kad stājās spēkā jaunais regulējums, partnerību reģistrējuši seši pāri, noskaidroja aģentūra LETA.

Sabiedrība Siguldā bērniem bez maksas māca drošību, braucot ar divriteni (+VIDEO)

Pilsētā ir lieliska riteņbraukšanas infrastruktūra.

Sabiedrība VID vadība sākusi klientiem draudzīgas pārmaiņas

Ministru prezidente tikās ar VID ģenerāldirektori Baibu Šmiti-Roķi un citiem VID vadības pārstāvjiem, kā arī apskatīja VID Klientu apkalpošanas centru, Muitas laboratoriju, Muitas Video kameru centru un iepazinās ar Nodokļu un muitas policijas pārvaldes (NMPP) darbu.

Sabiedrība  Rīgas domes deputāts ievēlēts par Ekonomikas politikas komisijas priekšsēdētāju

RK Ekonomikas politikas komisija skata jautājumus, kas saistīti ar ekonomikas un rūpniecības politiku, ka arī ar uzņēmējdarbību.

Lasiet arī