Uzlabos infrastruktūru Rīgas Dzemdību namā

Sabiedrība
LETA 20:44, 20.06.2024 0

SIA "Rīgas Dzemdību nams" un Centrālā finanšu un līgumu aģentūra noslēgusi līgumu par Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta ieviešanu, kas paredz attīstīt veselības aprūpes iestādes infrastruktūru.

 
Foto: LETA

Projekta mērķis ir nodrošināt vienlīdzīgu piekļuvi veselības aprūpei un stiprināt veselības sistēmu, attīstot veselības aprūpes infrastruktūru, pausts "Dzemdību nama" izplatītajā paziņojumā.

Paredzēts, ka projektā realizētie pasākumi uzlabos vienlīdzīgu pieejamību perinatālās aprūpes pakalpojumiem sociālās un teritoriālās atstumtības, un nabadzības riskam pakļautām reproduktīvā vecuma sieviešu grupām, tajā skaitā augsta riska dzemdību un agrīni priekšlaicīgu dzemdību gadījumā, sniedzot augsti kvalificētus, mūsdienīgus, pacientu drošības prasībām atbilstošus, personas centrētus un privātumu garantējošus dzemdību palīdzības pakalpojumus atbilstoši visaugstākajiem aprūpes kvalitātes kritērijiem.

Projektā paredzēta operāciju bloka renovācija ar tehnoloģiju un aprīkojuma nomaiņu, kā arī medicīnisko tehnoloģiju atjaunošana Ambulatoriskās nodaļas Prenatālās diagnostikas centrā.

Projekta kopējais finansējums ir 2 051 046 eiro, tajā skaitā ERAF finansējums 1 743 389 eiro, valsts budžeta finansējums - 285 711 eiro, un "Rīgas Dzemdību nama" līdzfinansējums 21 946 eiro.

Projektu plānots īstenot līdz 2026.gada 19.jūnijam.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Plāno piešķirt vēl trīs miljonus eiro Rīgas ielu un ārtelpas uzturēšanas darbiem

Rīgas dome plāno piešķirt papildu aptuveni trīs miljonus eiro galvaspilsētas ielu un ārtelpas uzturēšanas darbiem, paredz šonedēļ Satiksmes un transporta lietu komisijas atbalstītais lēmumprojekts.

Sabiedrība Jūrmalā vēlas veicināt ātrāku lēmuma pieņemšanu par koku ciršanu

Sabiedrības viedokļa noskaidrošanai ir nodots saistošo noteikumu projekts par kārtību, kas nosaka koku ciršanu ārpus meža un apstādījumu aizsardzību Jūrmalā, paredzot atvieglot lēmumu pieņemšanu, ziņo pilsētas pašvaldība.

Sabiedrība Kā ērti pārslēgties uz ziemas laiku, dzīvojot Latvijā (+VIDEO)

Lai taupītu enerģiju un mazinātu elektrības rēķinus, iesaka izvēlēties energoefektīvas spuldzes.

Sabiedrība Valsts piedāvā iegādāties noziedzniekiem izņemtus ziedu sīpolus

Nodrošinājuma valsts aģentūra (NVA) izsludinājusi krimināllietās izņemto lietisko pierādījumu realizāciju, piedāvājot izsolē iegādāties trīs veidu ziedu sīpolus par vismaz 230 000 eiro, liecina aģentūras paziņojums.

Lasiet arī