Saeimas «Progresīvo» frakciju pametis deputāts

Sabiedrība
LETA 13:35, 19.06.2024 0

Saeimas deputāts Edgars Zelderis pametis "Progresīvo" frakciju, informēja partija "Mēs - Talsiem un novadam".

 
Foto: LETA

Politiķis turpmāk strādās Saeimā kā pie frakcijām nepiederošs deputāts, tādējādi valdošā koalīcija zaudējusi vienu balsi parlamenta balsojumos.

Maija beigās Zeldera pārstāvētā partija "Mēs - Talsiem un novadam" paziņoja par sadarbības pārtraukšanu ar "Progresīvajiem".

Zelderis iepriekš pauda, ka pārstāv reģionus, bet "Progresīvie" neesot ieinteresēti problēmās ārpus Rīgas. Partijas "Mēs - Talsiem un novadam" un "Progresīvo" sadarbība faktiski esot izbeigta "jau labu laiku atpakaļ", tas tikai neesot ticis paziņots.

Taujāts, kas Zelderi neapmierina koalīcijas darbā, deputāts pauda, ka viņu neapmierina tas, kā tiek risināti jautājumi, cik daudz tiek izdarīts un kādi ir koalīcijas panākumi. Kā piemēru viņš minēja Rēzeknes domes atlaišanas likumprojektu, kur balsojumā viņš atturējās. Deputāts nesaprot, kāpēc runa ir tikai par Rēzeknes domi, jo, piemēram, arī Talsos, pēc viņa teiktā, ir milzīgas finanšu problēmas un pārkāpumi, bet neviens nevēloties to vērtēt, un līdzīgi esot arī ar citām pašvaldībām.

2022.gada vasarā reģionālā partija "Mēs - Talsiem un novadam" noslēdza ar "Progresīvajiem" līgumu par sadarbību gan 14.Saeimas vēlēšanās, gan nākotnē. Galvenie sadarbības iemesli bija "palīdzēt ar savu pieredzi risināt valstī samilzušās problēmas", norāda reģionālā partija. Tā laika partijas pārstāvji Talsu novada domē - Zelderis, Ilva Norenberga, Lauris Pīlēģis un Kalvis Kalniņš piekrita būt "Progresīvo" Kurzemes sarakstā.

"Minētajai partijai ir atšķirīgs attīstības un sadarbības redzējums, līdz ar to partijas "Mēs - Talsiem un novadam" valde vienbalsīgi nolēma izbeigt sadarbību ar politisko partiju "Progresīvie", paziņojumā lēmumu skaidro partijas priekšsēdētāja vietnieks Pīlēģis.

Saeimā "Jaunās vienotības" frakcijai ir 25 deputāti, Zaļo un zemnieku savienībai - 16, tagad, kad Zelderis pametis "Progresīvajiem" - deviņi, tātad kopā 50 deputātu balsis. Faktiski koalīciju balsojumos atbalsta arī pie frakcijām nepiederošie deputāti Oļegs Burovs (GKR) un Igors Rajevs. Kopumā koalīcijas balsu skaits Saeimā sarucis līdz 52.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Iedzīvotājus visā Latvijā aicina pīt maskēšanās tīklus Ukrainas armijai

Labdarības biedrība "Tavi draugi" kopā ar domubiedriem aicina Latvijas iedzīvotājus iesaistīties maskēšanās tīklu pīšanas darbnīcās Ukrainas armijas atbalstam.

Sabiedrība Ukrainas bēgļus aicina savlaicīgi pagarināt pagaidu aizsardzības statusu

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) aicina Ukrainas bēgļus savlaicīgi pagarināt pagaidu aizsardzības statusu.

Sabiedrība Piedāvāti vairāki risinājumi papildu finansējumam pašvaldībām

Pašvaldībām ik gadu tiek prognozēts nodokļu ieņēmumu un nodokļu izmaiņu kompensācijas pieaugums, tai skaitā 2025. gadam paredzēts pieaugums 235,8 miljonu eiro apmērā.

Sabiedrība «Rīgas namu pārvaldnieks» sācis apkures sezonu

No šodienas SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) sāk apkures pieslēgšanu uzņēmuma apsaimniekotajās dzīvojamās mājās.

Lasiet arī

Sabiedrība Kariņa vietā Saeimā darbu sāks Valkas novada domnieks Zariņš

Mandātu nolikušā Krišjāņa Kariņa (JV) vietā Saeimā nāks Valkas novada domes priekšsēdētājas Gitas Avotes vietnieks Viesturs Zariņš.

Sabiedrība «Rail Baltica» Saeimas izmeklēšanas komisija iztaujās VK un Ģenerālprokuratūru

Parlamentārās izmeklēšanas komisijas par "Rail Baltica" projekta īstenošanu pirmajā sēdē deputāti vienojušies nākamreiz iztaujāt Valsts kontroles (VK) un Ģenerālprokuratūras pārstāvjus.

Sabiedrība Vili Krištopanu Saeimā aizstās viņa palīdze Ilze Stobova

Daugavpils pašvaldības izpilddirektorei Sabīnei Šņepstei (LPV) atsakoties no potenciālā Saeimas deputāta mandāta, nākamā sarakstā ir Ilze Stobova, kura to pieņems.

Sabiedrība Saeima aicina atbalstīt Ukrainas pieteikumu pievienoties NATO

Uzsverot nepieciešamību Vašingtonas samitā skaidri apliecināt stingru vienotību un apņēmību, kā arī visu sabiedroto gatavību uzņemties taisnīgu daļu atbildības par visu sabiedroto drošību, Saeima šodien pieņēma paziņojumu, kurā aicina NATO dalībvalstu parlamentus atbalstīt Ukrainas oficiālo pieteikumu par iestāšanos NATO.