Vai Latvija ir gatava aizstāvēt savu zemi: eksperti lems jūnijā (+VIDEO)

Sabiedrība
VS.LV 15:23, 31.05.2024 0

"Ģimenes vēlas zināt, kā rīkoties, ja pienāk "X" stunda".

 

Krievijas iebrukumam Ukrainā turpinoties jau trešo gadu, arvien aktuālāki kaimiņvalstīm un visai Eiropai kļūst dažādi drošības un aizsardzības aspekti, tostarp civilā aizsardzība un gatavība īstenot rīcības plānus kritiskās situācijās. Politiķi, uzņēmēji un tehnoloģiju eksperti tos apspriedīs konferencē "Trešais kara gads. Latvijas drošība", kas norisināsies 5.jūnijā Rīgā.

Kā atzīst konferences rīkotāji, vairāku Eiropas valstu tirdzniecības kameru pārstāvji Latvijā, drošības jēdziens ieguvis daudz nopietnāku skanējumu nekā jebkad agrāk: "Šis vārds ir klātesošs katrā mūsu dzīves dienā. Ģimenes vēlas zināt, kā rīkoties, ja pienāk "X" stunda, tāpat arī uzņēmējiem ir svarīgi saprast rīcības plānu kritiskās situācijās. Šajā konferencē vēlamies uzzināt vairāk par mūsu drošību, iepazīties ar citu pieredzi un saprast iespējas. Drošības un aizsardzības jautājumi attiecas uz katru bez izņēmuma - uzņēmēju, vadītāju vai darbinieku!"

Konferencē par dažādiem civilās aizsardzības aspektiem runās Aizsardzības ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Iekšlietu ministrijas pārstāvji, Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Kucevols, Rīgas Domes civilās aizsardzības un operatīvās informācijas pārvaldes vadītājs Gints Reinsons, Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs un Lielo pilsētu asociācijas valdes loceklis Jānis Baiks. Dalībnieki tāpat iepazīsies ar Ļvivas pieredzi "X" stundā, uzstājoties Ļvivas dzelzceļa stacijas vadītājam Romānam Senišinam, kā arī būs iespēja gūt ieskatu Helsinku pilsētas civilās aizsardzības plānā, par kuru stāstīs Tomi Rask Helsinku pilsētas glābšanas dienesta civilās aizsardzības instruktors.

"Jau gadu Valmierā darbojas Ukrainas Mazo pilsētu asociācijas pārstāvniecība Latvijā, lai mūsu sniegtā palīdzība, pieredze un zināšanas būtu mērķtiecīgi virzītas un sniegtu palīdzību Ukrainas integrācijai Eiropas Savienībā. Tai pat laikā arī mums pašiem jādomā, kā sevi stiprināt šajos ģeopolitiskās spriedzes apstākļos. Kopš 24.maija Valmierā darbu uzsākusi bruņutransportieru ražotne, kas ir stratēģisks un praktisks solis militārās industrijas ražošanas attīstībā Latvijā," jaunumos dalās J. Baiks.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Piešķir finansējumu satiksmes pārvada no Tvaika ielas uz Kundziņsalu izbūvei

Projekta ietvaros paredzēts izbūvēt gājēju ietvi, riteņbraucēju un transportlīdzekļu ceļu tīklu.

Sabiedrība Cēsīs vētrā cietuši koki vismaz 70 hektāru platībā

Niniera ezera un Cēsu Meža kapu teritorijās pirmdienas, 1.jūlija, vētrā cietuši koki vismaz 70 hektāru platībā, informē Valsts meža dienests.

Sabiedrība Vai tev ir partneris? Norādi deklarācijā!

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs brīdina.

Sabiedrība LNB datu centra darbības traucējumi nav saistīti ar kiberuzbrukumu

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) datu centra darbības traucējumi nav saistīti ar kiberuzbrukumu, bet gan ar neplānoti pieaugušo skaitļošanas, tīkla un glabāšanas jaudu, informē LNB pārstāve Ieva Gundare.

Lasiet arī