Rīgā norisināsies Latvijas un Āfrikas valstu partnerībai veltīts forums

Sabiedrība
LETA 14:53, 29.05.2024 0

Rīgā 3.jūnijā un 4.jūnijā norisināsies Ārlietu ministrijas (ĀM) organizēts starptautisks forums "Latvija un Āfrikas valstis: partneri mieram un noturībai".

 

ĀM atzīmē, ka foruma mērķis ir politisko un ekonomisko kontaktu aktivizēšana ar Āfrikas valstīm, sadarbības potenciāla īstenošanai gan divpusējā sadarbībā, jo īpaši ekonomikas jomā, gan arī attiecībā uz aktuālajām starptautiskās dienaskārtības tēmām.

Pasākuma pirmā diena būs veltīta analītiskām diskusijām un prezentācijām par Āfrikas valstu pieaugošo starptautisko lomu, tostarp ANO "Sieviešu, miera un drošības" darbakārtības jautājumu kontekstā. Foruma otrajā dienā dalībnieki pārrunās potenciālās sadarbības iespējas izglītībā, digitālajā jomā, lauksaimniecībā un mežsaimniecībā, liekot uzsvaru uz moderniem tehnoloģiskiem risinājumiem un augstas pievienotās vērtības radīšanu.

Diskusiju mērķis ir pārskatīt pieņēmumus par Āfrikas kontinentu, koncentrējoties uz sadarbības potenciālu, īpaši jomās, kas saistītas ar noturības stiprināšanu un inovācijām. Paralēli tiek plānota arī biznesa programma uzņēmējiem un Āfrikas valstu diplomātiem ekonomikas jautājumos.

Plānots, ka forums pulcēs aptuveni 100 dalībniekus no Latvijas un Āfrikas valstīm, radot jaunu platformu dialogam starp uzņēmējiem, politikas veidotājiem, akadēmiskās vides pārstāvjiem un nevalstisko sektoru. Dalību forumā apstiprinājuši pārstāvji no tādām valstīm kā Botsvāna, Ēģipte, Etiopija, Gana, Komoru salas, Kotdivuāra, Lībija, Maroka, Mozambika, Namībija, Senegāla, Tanzānija, Togo, Uganda, Zambija, Zimbabve.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Nākamgad veselības nozares budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro

Nākamgad veselības nozares kopējais budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro, informē Veselības ministrija (VM).

Sabiedrība Mobilitātes punktos Rīgā izveidos īstermiņa auto stāvvietas un velonovietnes

Mobilitātes punktos dzelzceļa stacijās "Bolderāja", "Dauderi", "Sarkandaugava", "Šķirotava", "Zemitāni" un "Ziemeļblāzma" plānots izbūvēt īstermiņa auto stāvvietas, velonovietnes un dzeramā ūdens brīvkrānus.

Sabiedrība Investē 240 000 eiro augstskolas modernizācijā

ISMA: Augstskolas jubilejas gadā veica vērienīgu izglītības iestādes telpu modernizāciju.

Sabiedrība Viens no deputātiem sodīts par agresīvu braukšanu

Daži tautas kalpi pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, neveic transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu, pārkāpj sapulču, gājienu un piketu organizēšanas un norises kārtību.

Lasiet arī

Pasaule Zimbabvē ieviesta jauna valūta

Zimbabve otrdien laida apgrozībā jaunu valūtu, lai nomainītu Zimbabves dolāru, kas pārmērīgas devalvācijas dēļ ir zaudējis iedzīvotāju uzticību.

Pasaule Apgāžoties laivai, Mozambikā vairāk nekā 90 bojāgājušo

Apgāžoties laivai, Mozambikas ziemeļu piekrastē svētdien gājuši bojā vairāk nekā 90 cilvēku, paziņoja vietējās varas iestādes.

Pasaule Saeimā dibināta deputātu grupa sadarbībai ar Āfrikas reģiona parlamentiem

Saeimā dibināta deputātu grupa sadarbības veicināšanai ar Āfrikas reģiona parlamentiem, un par tās vadītāju ievēlēta deputāte Ingrīda Circene (JV).

Pasaule Francija pabeigusi karaspēka izvešanu no Nigēras

Francija piektdien paziņoja, ka pabeigusi karaspēka izvešanu no Nigēras un slēgusi vēstniecību.