Pretvalstiska satura dēļ liedz piekļuvi kārtējam prokremliskam portālam

Sabiedrība
LETA 08:47, 28.05.2024 0

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) liegusi pieeju kārtējam prokremliskam portālam, kas izplatīja Latvijai naidīgu informāciju, liecina padomes lēmums.

 
Foto: Youtube

Kāda kompetentā valsts pārvaldes iestāde vērsusi NEPLP uzmanību uz tīmekļvietnes "pravda-lv.com" saturu, kas ir ir pretrunā Latvijas informatīvās telpas un nacionālās drošības interesēm. Kompetentās iestādes apkopotā informācija liecina, ka portāls izplata paziņojumus, kas ir vērsti pret Latvijas valsti un tās tuvākajām sabiedrotajām. Tāpat tiek norādīts, ka tīmekļvietne pauž atbalstu Krievijai un tās sabiedrotajām.

NEPLP un kompetentā valsts pārvaldes iestāde ir konstatējusi, ka minētajā tīmekļvietnē tiek izplatīta sagrozīta un nepatiesa informācija par karu Ukrainā un Krievijas darbībām ieņemtajās teritorijās, atbalstot Krievijas veiktās darbības. Tāpat tīmekļa vietnē izplatīta arī naidu kurinoša informācija un informācija ar mērķi diskreditēt Latvijas valsti, Ukrainu un NATO. Šāda informācija Latvijas informatīvajā telpā var radīt maldīgu priekšstatu par notikumiem pasaulē, negatīvi ietekmēt dažādu sabiedrības grupu līdzāspastāvēšanu Latvijā un radīt apdraudējumu Latvijas valsts drošībai.

Ņemot vērā NEPLP veiktā monitoringa rezultātā konstatēto, kompetentās iestādes sniegto informāciju, tīmekļa vietnē izvietoto saturu, normatīvajos aktos noteikto, kā arī ģeopolitisko situāciju pasaulē, NEPLP atzinusi, ka piekļuves liegšana minētajai tīmekļvietnei veicama nekavējoties, jo jebkura nepamatota kavēšanās ar piekļuves liegšanu tīmekļvietnei veicinātu apstākļus, ka tīmekļvietnē joprojām tiktu izplatīta tāda informācija, kas apdraud valsts drošību, kā arī dezinformācija un viltus ziņas, taču esošajā ģeopolitiskajā situācijā tieši nepieciešams nodrošināt uzticamas, kvalitatīvas un faktos balstītas patiesas informācijas pieejamību.

Secinot, ka portālā tiek izplatīts saturs, kas apdraud valsts drošību, tajā skaitā Latvijas nacionālo drošību, lemts ierobežot piekļuvi tīmekļvietnei "https://pravda-lv.com", kā arī to dublējošām spoguļlapām, kas pastāv jau lēmuma pieņemšanas brīdī vai tiks izveidotas pēc tā pieņemšanas nolūkā apiet noteikto ierobežojumu.

Saskaņā ar lēmumu interneta piekļuves pakalpojumu sniedzošajiem komersantiem nekavējoties jāliedz piekļuve tīmekļvietnei un tās domēna vārdiem, novirzot to lietotājus uz informatīvo paziņojumu "nelegalssaturs.lv". LETA jau vēstīja, ka kopš kara Ukrainā sākuma NEPLP ir pieņēmusi lēmumu par vairāku desmitu mājaslapu, kas izplata valsts drošību apdraudošu saturu, bloķēšanu Latvijas teritorijā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Iedzīvotājus visā Latvijā aicina pīt maskēšanās tīklus Ukrainas armijai

Labdarības biedrība "Tavi draugi" kopā ar domubiedriem aicina Latvijas iedzīvotājus iesaistīties maskēšanās tīklu pīšanas darbnīcās Ukrainas armijas atbalstam.

Sabiedrība Ukrainas bēgļus aicina savlaicīgi pagarināt pagaidu aizsardzības statusu

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) aicina Ukrainas bēgļus savlaicīgi pagarināt pagaidu aizsardzības statusu.

Sabiedrība Piedāvāti vairāki risinājumi papildu finansējumam pašvaldībām

Pašvaldībām ik gadu tiek prognozēts nodokļu ieņēmumu un nodokļu izmaiņu kompensācijas pieaugums, tai skaitā 2025. gadam paredzēts pieaugums 235,8 miljonu eiro apmērā.

Sabiedrība «Rīgas namu pārvaldnieks» sācis apkures sezonu

No šodienas SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) sāk apkures pieslēgšanu uzņēmuma apsaimniekotajās dzīvojamās mājās.

Lasiet arī

Kultūra Priekšlikumiem par atteikšanos no programmām krievu valodā trūkst pamatojuma

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšlikumiem atteikties no radio reklāmām un radio programmām krievu valodā trūkst argumentēta pamatojuma, aģentūrai LETA pauda Latvijas Raidorganizāciju asociācijas (LRA) valdes loceklis un radio "SWH" komercdirektors Filips Rubenis.

Sabiedrība NEPLP piedāvā atteikties no radio reklāmām un radio programmām krievu valodā

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) tuvākajā laikā plāno Saeimā iesniegt priekšlikumus, kas saistīti ar radio apraides tiesību piešķiršanu un valodu lietojumu radio izvietotajās reklāmās, trešdien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas deputātiem pauda NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš.

Sabiedrība Latvijā liedz pieeju vēl divām Krievijas tīmekļa vietnēm ar propagandas saturu

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ir nolēmusi liegt pieeju Latvijā vēl divām Krievijas tīmekļa vietnēm - "mirtesen.ru" un "5vlast.com", liecina padomes lēmums.

Sabiedrība NEPLP liedz piekļuvi deviņām Krievijas propagandu izplatošām tīmekļa vietnēm

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) liegusi Latvijā piekļuvi deviņām tīmekļa vietnēm, kas izplata Krievijas propagandu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".