Ūdens temperatūra peldvietās no +9 līdz +21 grādam

Sabiedrība
LETA 09:06, 21.05.2024 0

Otrdienas rītā ūdens temperatūra peldvietās ir no +9 grādiem dažviet Vidzemes piekrastē līdz +21 grādam Zemgales upēs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

 
Foto: pixabay

Novērojumu stacijās Latvijas piekrastē, kas galvenokārt izvietotas ostās, ūdens temperatūra plkst.6 bija no +8,8 grādiem Zvejniekciemā līdz +18,2 grādiem Mērsragā.

Savukārt dati no satelītiem liecina, ka gan Ziemeļvidzemes piekrastē, gan daudzviet atklātas jūras piekrastē Kurzemē ūdens temperatūra ir zemāka par +10 grādiem, bet siltākais ūdens jūrā pie Latvijas ir Rīgas līča dienvidu un rietumu piekrastē.

Augstākā ūdens temperatūra sešos rītā atbilstoši LVĢMC datiem bija +20,5 grādi Mūsā pie Bauskas un Lielupē pie Mežotnes, savukārt Lielupes lejtecē ūdens temperatūra bija +16..+19 grādi.

Ūdens temperatūra Ventā un Aiviekstē +18..+20 grādi, Daugavā un Gaujā +14..+18 grādi. Ūdens temperatūra citās upēs galvenokārt starp +13 un +20 grādiem.

Ūdens temperatūra lielākajos ezeros +14..+19 grādi.

Tuvākajās dienās ūdens kļūs siltāks, izņemot lielu daļu jūras piekrastes, jo austrumu vējš izraisīs ūdens temperatūras krišanos Vidzemes piekrastē un Kurzemes rietumkrastā. Ūdens līmenis upēs galvenokārt pazemināsies.

LVĢMC norāda, ka ūdens temperatūra zemāka ir noēnotos upju posmos un vietās, kur ieplūst avoti. Ūdens temperatūrai ir izteikts diennakts ritms - siltāks ūdens saulainās dienās ir pēcpusdienā un vakarā.

Ūdenstilpēs turpina attīstīties veģetācija, lielākoties ūdensaugi ir pie krasta, bet lēnākos un seklākos upju posmos ūdens augi vietām ir pa visu teces šķērsgriezumu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karalienes Elizabetes II piemiņai Rīgā notiks pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem

Karalienes Elizabetes II piemiņai šodien notiks zibakcija - pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, aģentūru LETA informē pasākuma rīkotāja Gerda Pulkstene.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Kā izvēlēties tualetes podu, ņemot vērā vannasistabas stilu un funkcionalitāti?

Telpas izmēri ir svarīgākais faktors, izvēloties tualetes podu. Jānovērtē, cik lielu vietu tualetes pods var aizņemt vannas istabā, lai tas netraucētu pārvietoties. Tualetes poda izmēriem jāatbilst telpai, pretējā gadījumā tas var ierobežot kustību un padarīt telpu mazāk funkcionālu.

Sabiedrība SEPLP uzdod LTV7 no nākamā gada visu saturu nodrošināt tikai valsts valodā

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā, tviterī atklāja padomes loceklis Jānis Eglītis.

Lasiet arī

Sabiedrība Divās dienās Latvijā pārspēti 26 karstuma rekordi

Pēdējās divās dienās Latvijā kopumā laboti 26 maksimālās gaisa temperatūras rekordi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Sabiedrība Ceturtdien saglabāsies skaidras debesis

Ceturtdien visā Latvijā spoži spīdēs saule un debesis būs pārsvarā skaidras, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Tuvākajā nedēļā saglabāsies vasarīgi laikapstākļi

Līdz nākamās nedēļas vidum un, iespējams, arī ilgāk Latvijā saglabāsies vasarīgi silts, brīžiem karsts laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Latvijā gaidāma saulaina un karsta diena

Trešdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +25..+30 grādiem, Rīgas līča Kurzemes piekrastē - līdz +22..+24 grādiem, prognozē sinoptiķi.