Dons no Eirovīzijas konkursa Rīgā atgriezīsies šovakar

Sabiedrība
LETA 16:16, 12.05.2024 0

Dziedātājs Dons no Eirovīzijas konkursa Rīgā atgriezīsies šovakar, informē Latvijas delegācijas pārstāvji.

 
Foto: LETA

Atgriešanās Rīgas lidostā paredzēta starp plkst.22 un 23 ar reisu no Kopenhāgenas.

Dons sestdien, 11.maijā piedalījās Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, kas norisinājās "Malmo Arena" Malmē, Zviedrijā. Dziedātāja izpildītā dziesma "Hollow" 25 dziesmu konkurencē ierindojās 16.vietā. Par konkursa uzvarētāju kļuva Šveices pārstāvis Nemo.

Dziedātājs Dons pārstāvēja Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, uzstājoties ar 11.kārtas numuru. Dziedātājs ceturtdien, 9.maijā, piedalījās Eirovīzijas dziesmu konkursa otrajā pusfinālā, kas norisinājās Malmē, Zviedrijā. Latvijas pārstāvis savā pusfinālā sacentās ar 15 citām valstīm, un skatītāju balsojumā noskaidrojās, ka finālā kopā ar Latviju iekļūst Igaunijas, Nīderlandes, Izraēlas, Šveices, Armēnijas, Grieķijas, Norvēģijas, Gruzijas un Austrijas pārstāvji.

Dons ar dziesmu "Hollow" 10.februārī tiešraidē kļuva par Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa "Supernova 2024" uzvarētāju, iegūstot iespēju pārstāvēt Latviju 68. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Dziesma "Hollow" sākotnēji izdota latviešu valodā ar nosaukumu "Lauzto šķēpu karaļvalsts", kas atzīta par "Muzikālās bankas 2023" vērtīgāko dziesmu. Dziesma "Hollow" veidota kopā ar īru dziesmu autoru un producentu Liamu Gedesu un amerikāņu dziesmu autori Keitu Nortropu.

Iepriekšējais Latvijas pārstāvis, kurš iekļuva Eirovīzijas finālā, bija Justs Sirmais 2016.gadā. Viņš ar Aminatas Savadogo sarakstīto dziesmu "Heartbeat" ierindojās 15.vietā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Kultūra Eirovīzijā uzvar Šveice; Dons - 16.vietā

Latvijas pārstāvis dziedātājs Dons ar dziesmu "Hollow" ("Neīsts") starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā ierindojās 16.vietā, bet Zviedrijas pilsētā Malme sestdien notikušajā konkursā uzvarēja Šveici pārstāvošais dziedātājs Nemo (pilnā vārdā Nemo Metlers) ar dziesmu "The Code" ("Kods"), kopā iegūstot 591 punktu.

Kultūra Dziedātājs Dons pārstāvēs Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā

Dziedātājs Dons šovakar pārstāvēs Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, uzstājoties ar 11.kārtas numuru, informēja projekta "Eirovīzijas dziesmu konkurss 2024" komunikācijas vadītājs Edgars Bāliņš.

Kultūra Dziedātājs Dons iekļūst Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā

Pašmāju dziedātājs Dons ar dziesmu "Hollow" ceturtdien iekļuvis Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, kas norisināsies Melmē, Zviedrijā.

Kultūra Eirovīzijā izraudzītas pirmās 10 finālistes, tai skaitā Lietuva

Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmajā pusfinālā, kas notika otrdienas vakarā Zviedrijas pilsētā Malmē, tika izraudzītas pirmās 10 konkursa finālistes, tai skaitā Lietuva.