Valmieras skolēni uzsāka nodarbības jaunajā sporta zālē (+VIDEO)

Sabiedrība
VS.LV 15:50, 30.04.2024 0

Vidusskolai - attīstības centram ir arī būtiska nozīme bērnu ar dzirdes traucējumiem izglītošanā.

 

Būvniecības rezultātā Valmieras Gaujas krasta vidusskola - attīstības centrs ieguvis ne vien īpaši pielāgotu sporta zāli personām ar speciālām vajadzībām, kur nodrošināt mācību priekšmeta "Sports un veselība", sporta interešu izglītības programmu īstenošanu, sporta pasākumu organizēšanu, kā arī aktīvu un veselīgu brīvā laika pavadīšanu, bet arī izveidots jauns ieejas mezgls ar uzbrauktuvi un pacēlāju, pielāgotām tualetēm, dušām, ģērbtuvi. Ir labiekārtota arī āra teritorija ar bruģētiem celiņiem, ievērojot taktilās vadulas, uzstādīts apgaismojums, soliņi, kā arī ierīkota atpūtas zona ar rotaļu un izzinošiem elementiem.

Valmieras Gaujas krasta vidusskola - attīstības centrs ir lielākā speciālās izglītības iestāde Vidzemē un viena no lielākajām šāda veida izglītības iestādēm Latvijā. Skolā mācās 330 izglītojamie, tajā skaitā 92 bērni apgūst speciālās pirmsskolas izglītības programmas. Valmieras Gaujas krasta vidusskolai - attīstības centram ir arī būtiska nozīme bērnu ar dzirdes traucējumiem izglītošanā, jo tā ir vienīgā izglītības iestāde Latvijā, kas nodrošina pēctecīgu speciālo izglītību - no pirmsskolas līdz vidējai izglītībai.

Tajā pašā laikā Jaunsardzes centrs uzsāka darbu Gaujas krasta viduskola-attīstības centrā ar dažādu vecuma bērniem. Jaunsargu ikdiena ir Jaunsargu mācību paraugprogrammas apgūšana, iegūstot jaunas zināšanas un iemaņas, kā arī prasmes, kas var noderēt ikdienas dzīvē, piemēram, orientēšanās apvidū vai pirmā medicīniskā palīdzība. Pasākumi un darbošanās kopā saliedē jaunsargus un veicina piederību valstij un nostiprina patriotismu.

"Mācību gada laikā paspējām iepazīt Valsts policijas darba stihijas un nokārtot WHT testu, šaut ar pneimatiku "Crosmanu", veidot iemaņas orentēšanās, sadarbības un dzīvei nepieciešamās iemaņas nometnēs un pasākumos ko rīko Jaunsardzes centrs", - ziņoja skolas pārstāvji.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karalienes Elizabetes II piemiņai Rīgā notiks pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem

Karalienes Elizabetes II piemiņai šodien notiks zibakcija - pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, aģentūru LETA informē pasākuma rīkotāja Gerda Pulkstene.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Kā izvēlēties tualetes podu, ņemot vērā vannasistabas stilu un funkcionalitāti?

Telpas izmēri ir svarīgākais faktors, izvēloties tualetes podu. Jānovērtē, cik lielu vietu tualetes pods var aizņemt vannas istabā, lai tas netraucētu pārvietoties. Tualetes poda izmēriem jāatbilst telpai, pretējā gadījumā tas var ierobežot kustību un padarīt telpu mazāk funkcionālu.

Sabiedrība SEPLP uzdod LTV7 no nākamā gada visu saturu nodrošināt tikai valsts valodā

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā, tviterī atklāja padomes loceklis Jānis Eglītis.

Lasiet arī

Sabiedrība Trešdaļa vecāku plāno atvēlēt bērnu sagatavošanai skolai no 100 līdz 200 eiro

Trešdaļa jeb 33% vecāku, kuriem ir bērni vecumā no septiņiem līdz 17 gadiem, plāno atvēlēt no 100 līdz 200 eiro, lai sagatavotu bērnus skolai, informē "SEB bankas" pārstāvji, atsaucoties uz bankas veikto aptauju.

Sabiedrība CSP: Pēc vidusskolas beigšanas mācības neturpina teju 40% jauniešu

Pagājušajā gadā mācības neturpināja 36,9% vidusskolas absolventu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Sabiedrība Vidusskolēniem sākas centralizēto eksāmenu sesija

Ar vidusskolas augstākā līmeņa eksāmenu sociālajās zinībās šodien sāksies valsts pārbaudes darbu sesija.

Interesanti fakti Pētījums: Vairumam vecāku skolas izvēlē bērnam būtiska ir tās atrašanās vieta

Izvēloties skolu bērnam, 63% vecāku ir svarīgi, lai tā būtu pēc iespējas tuvāk mājām vai darbavietai, liecina pētījums par vecāku gaidām skolas izvēlē.