Rīgas iedzīvotājiem piegādāti vairāk nekā 83,5 kubikmetri melnzemes

Sabiedrība
LETA 23:43, 30.04.2024 0

Rīgas apkaimju labiekārtošanai iedzīvotājiem šopavasar piegādāti vairāk nekā 83,5 kubikmetri melnzemes.

 
Foto: LETA

Kopumā iedzīvotāju biedrībām darbu veikšanai piegādāti arī 3,3 kubikmetri komposta, kā arī izsniegti 35,5 kilogrami zāliena sēklu.

Atbalstu iedzīvotāju biedrībām organizēja un nodrošināja Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centrs, sadarbojoties ar SIA "Rīgas meži". Savukārt iedzīvotāju biedrību savākto atkritumu aizvešana tika organizēta Lielās talkas laikā, iesaistoties Rīgas pašvaldības Teritorijas labiekārtošanas pārvaldei.

Kā informēja pašvaldībā, pērn Rīgas dome sāka pilotprojektu, kurā iedzīvotāju biedrībām, kas vēlas sakārtot kādu pašvaldības zemes gabalu, piedāvāja praktisku atbalstu - melnzemi, zāliena sēklas, kompostu un konteinerus atkritumu savākšanai.

Šajā pavasarī projektā pieteicās desmit Rīgas iedzīvotāju biedrības ar iniciatīvu veikt labiekārtošanas darbus 11 vietās.

Labiekārtošanas darbi sākās Lielās talkas laikā un ar pašvaldības atbalstu iedzīvotāji ierīkoja jaunas puķu dobes, iesēja zālienu, atjaunoja apdobes un savāca atkritumus. Teritoriju labiekārtošana vēl turpināsies.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Investē 240 000 eiro augstskolas modernizācijā

ISMA: Augstskolas jubilejas gadā veica vērienīgu izglītības iestādes telpu modernizāciju.

Sabiedrība Viens no deputātiem sodīts par agresīvu braukšanu

Daži tautas kalpi pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, neveic transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu, pārkāpj sapulču, gājienu un piketu organizēšanas un norises kārtību.

Sabiedrība Plāno atļaut elektroskrejriteņu un velosipēdu piespiedu pārvietošanu

Grozījumi arī noteiks trīs gadījumus, kad mikromobilitātes rīki, tajā skaitā velosipēdi, tiks atzīti par ilgstoši atstātiem uz ceļā.

Sabiedrība NEPLP drīzumā varēs ierobežot un bloķēt pirātiskās tīmekļvietnes

Patlaban, lai ierobežotu pirātiskās tīmekļvietnes, personas var vērsties tiesā.

Lasiet arī

Sabiedrība «Rīgas namu pārvaldnieks» sācis apkures sezonu

No šodienas SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) sāk apkures pieslēgšanu uzņēmuma apsaimniekotajās dzīvojamās mājās.

Sabiedrība Trešdien Rīgā sāks marķēt pirmās droša patvēruma vietas

Trešdien Rīgas pašvaldība sāks marķēt pirmās droša patvēruma vietas, kas ir piemērotas iedzīvotāju pasargāšanai katastrofu un militāra apdraudējuma gadījumā, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Rinda uz ilgstošo sociālo aprūpi Rīgā pusgada laikā dubultojusies

Rinda uz ilgstošo sociālo aprūpi Rīgā pusgada laikā pieaugusi divas ar pusi reizes, kas ir vairāk nekā iepriekšējā gadā kopumā, norāda Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs Juris Radzevičs (GKR).

Sabiedrība Brīvības laukumā atzīmēs Baltijas ceļa 35.gadadienu

Godinot Baltijas ceļa 35.gadadienu, Rīgas pašvaldība aicina piektdien, 23.augustā, apmeklēt tās rīkoto koncertu "Vienoti brīvībai" un starptautisko izstādi "Akcija Baltijas ceļš - vienoti brīvībai " Brīvības laukumā.