Miris kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis

Sabiedrība
VS.LV 19:18, 26.04.2024 0

80 gadu vecumā mūžībā devies kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs, 5. un 6.Saeimas deputāts Alfreds Čepānis, informē parlamentā.

 
Foto: LETA

Saeimas tvitera kontā pausta līdzjūtību tuviniekiem, draugiem un līdzgaitniekiem, mūžībā aizejot Triju Zvaigžņu ordeņa komandierim, spilgtam atjaunotās Latvijas laika politiķim Čepānim.

Čepānis bija 6.Saeimas priekšsēdētājs un balsojis par Latvijas neatkarības atjaunošanu, norāda parlamentā.

Čepānis dzimis 1943.gadā Madonas rajona Kalsnavas pagastā.

5.Saeimā viņš ievēlēts no Demokrātiskās Centra partijas saraksta un 6.Saeimā no Demokrātiskās partijas "Saimnieks" saraksta.

2000.gadā Čepānis apbalvots ar trešās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni, tāpat viņam ir piešķirta 1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīme.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijas resursi un nodokļi aizplūst pāri robežām

Tā kā Eiropas Savienības valstu robežas ir atvērtas un iedzīvotāji tās var šķērsot brīvi, tad viņi to bieži arī dara. Ļoti bieži, tas notiek tādēļ, ka šķērsot robežu vilina cenas, tas, ka blakus valstī tas vai cits produkts maksā lētāk.

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Veselība Miris hokeja funkcionārs Guntars Paste

Otrdien 58 gadu vecumā miris hokeja funkcionārs Guntars Paste, paziņoja Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Veselība Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā pacients izdarījis pašnāvību

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā pacients izdarījis pašnāvību, aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāve Linda Rudzroga.

Pasaule Maskavā apbedīts Navaļnijs (VIDEO)

Ieslodzījumā mirušais Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs piektdien apglabāts Maskavas Borisovas kapsētā netālu no Maskavas upes krastiem.

Sabiedrība Atvadās no aizsaulē aizgājušā komponista Kulakova

Sestdien Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas baznīcā vairāki simti cilvēku atvadījās no aizsaulē aizgājušā komponista un grupas "Pērkons" dibinātāja Jura Kulakova.