VVD aicina ievērot prasības, ar droniem fiksējot vides pārkāpumus

Sabiedrība
LETA 14:45, 23.04.2024 0

Ņemot vērā straujo tehnoloģiju attīstību, pašlaik sabiedrībai ir ļoti plašas iespējas iegādāties dažādu veidu bezpilotu gaisa kuģus jeb dronus.

 
Foto: Facebook

Arī VVD saņem informāciju par iespējamo vides prasību pārkāpumu, kas uzņemti ar bezpilota gaisa kuģi. VVD atgādina, ka, veicot lidojumus gaisa telpā, nepieciešams ievērot noteiktas prasības, ar kurām var iepazīties valsts aģentūras "Civilās aviācijas aģentūra" informatīvajā materiālā "https://droni.caa.gov.lv/".

Jāņem vērā, ka atsevišķās vietās bezpilota gaisa kuģu lidojumiem var tikt noteikti aizliegumi, ierobežojumi vai atvieglojumi, kas saistīti ar drošuma, drošības, privātuma vai vides aspektiem. Dažos gadījumos var nākties lidojumus iepriekš saskaņot vai ievērot papildu nosacījumus, piemēram, lidojumus veikt tikai ar noteiktas klases bezpilota gaisa kuģi, bet citos - lidojumi var tikt pilnībā aizliegti. Tāpat, atsevišķās vietās var būt atļauts neievērot kādu no atvērtajai kategorijai noteiktajiem nosacījumiem.

Bezpilota gaisa kuģa pilotēšanai noteikti ierobežojumi lidlauku tuvum, zonās, kas izveidotas saistībā ar aviācijas aktivitātēm un ap militāriem objektiem, Latvijas Banku, ieslodzījuma vietām, kā arī infrastruktūras objektiem, kas saistīti ar sabiedriskās kārtības un drošības, valsts robežas drošības un civilās aizsardzības nodrošināšanu

Ierobežojumi noteikti arī ap rūpniecisko avārijas risku objektiem, ielu, valsts autoceļu un to pārvadu, tiltu, dzelzceļa infrastruktūras, elektrisko tīklu gaisvada līniju un kapsētu tuvumā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Investē 240 000 eiro augstskolas modernizācijā

ISMA: Augstskolas jubilejas gadā veica vērienīgu izglītības iestādes telpu modernizāciju.

Sabiedrība Viens no deputātiem sodīts par agresīvu braukšanu

Daži tautas kalpi pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, neveic transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu, pārkāpj sapulču, gājienu un piketu organizēšanas un norises kārtību.

Sabiedrība Plāno atļaut elektroskrejriteņu un velosipēdu piespiedu pārvietošanu

Grozījumi arī noteiks trīs gadījumus, kad mikromobilitātes rīki, tajā skaitā velosipēdi, tiks atzīti par ilgstoši atstātiem uz ceļā.

Sabiedrība NEPLP drīzumā varēs ierobežot un bloķēt pirātiskās tīmekļvietnes

Patlaban, lai ierobežotu pirātiskās tīmekļvietnes, personas var vērsties tiesā.

Lasiet arī

Sabiedrība Mācoties no drona incidenta, AM apņēmusies turpmāk ātrāk apziņot sabiedrību

Kopš 7.septembra incidenta, kad Latvijas gaisa telpā ielidoja un Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nogāzās Krievijas militārais drons, aizsardzības nozare ir veikusi konkrētus uzlabojumus visos Latvijas gaisa telpas uzraudzības līmeņos, kā arī izstrādājusi mehānismu ātrākai un precīzākai sabiedrības un plašsaziņas līdzekļu apziņošanai līdzīgās apdraudējuma situācijās, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijā (AM).

Pasaule Ukraiņi notriekuši visus Kijivai uzbrukušos krievu dronus

Ukraiņu karavīri notriekuši visus dronus, ko naktī uz svētdienu Krievija raidījusi uz Kijivu un tās piepilsētām, pavēstīja Kijivas pilsētas kara administrācijas vadītājs Serhijs Popko.

Sabiedrība Robežsardzes pretdronu iekārtas, visticamāk, nevarētu stāties pretī «šahedam»

Valsts robežsardzes (VRS) rīcībā esošās pretdronu iekārtas, visticamāk, nebūtu varējušas stāties pretī Krievijas "Shahed" tipa dronam, kas septembra sākumā ielidoja Latvijas gaisa telpā un nokrita ap 100 kilometrus no robežas, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

Sabiedrība NBS virsnieks par komunikācijas kļūdām drona incidentā: Mēs mācāmies

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) mācās no komunikācijas kļūdām nesenā Krievijas militārā drona incidenta laikā, piektdien intervijā Latvijas Radio pauda NBS Apvienotā štāba Informācijas analīzes un vadības departamenta priekšnieks, pulkvedis Māris Tūtins.