• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Zinātnes centrs Ventspilī bērniem organizēs bezmaksas nodarbības (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 07:22, 17.04.2024


Tiks izmatotas ClassVR brilles, lai tuvplānā apskatītu piesārņojuma un globālās sasilšanas sekas uz mūsu planētas Zeme.


Zinātniskais centrs ir kļuvis par jūras pilsētas rotājumu.

Ventspils zinātnes centra VIZIUM Jauno Dabaszinātņu pētnieku centrs aicina 4. - 7. klašu skolēnus uz bezmaksas nodarbību "Planēta - vides aizsardzības izaicinājumi", kurā radoši darbojoties, diskutējot un izmantojot STEAM tehnoloģijas, tiks veicināta izpratne par globālo sasilšanu, piesārņojumu un atkritumu šķirošanu.

Mēs bieži dzirdam par atkritumu šķirošanu un tā nozīmi, tomēr ikdienas dzīvē ir grūti redzēt un iztēloties vides piesārņojuma patieso ietekmi. Tuvākajā nākotnē mums būs jāspēj izveidot dažādi risinājumi, lai spētu samazināt cilvēku ietekmi uz apkārtējo vidi. Semināra laikā pārrunāsim piesārņojuma veidus un to ietekmi, mācīsimies šķirot un izveidosim robotu, kas mums nākotnē palīdzēs to darīt efektīvāk.

Jauno dabaszinātņu pētnieku centra nodarbība 4. - 7. klašu skolēniem "Planēta - vides aizsardzības izaicinājumi" norisināsies 23.aprīlī plkst.15.00 - 16.30 Ventspils zinātnes centra VIZIUM "Alfa" zālē, 2. stāvā.

Nodarbība tiks izmatotas ClassVR brilles, lai tuvplānā apskatītu piesārņojuma un globālās sasilšanas sekas uz mūsu planētas Zeme. Tāpat tiks pārrunāta atkritumu šķirošanas nozīme - skolēni paši izveidos krāsainus atkritumu konteinerus, uzbūvēs robotu, kas spēj satvert, pacelt un transportēt objektus un ar sensoru atpazīst konteinera krāsas. Nodarbībā tiks pārrunātas arī iespējas nākotnē izmantot mākslīgo intelektu atkritumu šķirošanā.

Nodarbību vadīs Madara Boša, kurai ir vairāk nekā 2 gadus ilga pieredze STEAM izglītībā un tehnoloģiju lietojamībā izglītības iestādēs, skolotāju apmācībās un skolēnu darbnīcu vadīšanā visā Latvijā.

Aktivitāte tiek īstenota Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta 2014. - 2021.gada perioda programmas "Pētniecība un izglītība" aktivitātes "Inovācijas centri" projekta "Inovācijas centra izveidošana Ventspilī" ietvaros.

Informējam, ka Ventspils Digitālā centra rīkoto publisko pasākumu laikā informācijas atklātības nodrošināšanai un ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem, publicitātei, mārketingam un intervijām, var tikt veikta fotografēšana, video vai audiovizuāla fiksācija. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Ventspils Digitālā centra un Ventspils zinātnes centra VIZIUM mājas lapā, sociālajos tīklos, kā arī drukātajos izdevumos.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atbalsta grozījumus par valsts valodas zināšanu arī citiem Krievijas pilsoņiem

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus Imigrācijas likumā, ar kuriem valsts valodas zināšanu prasību plānots piemērot vēl papildu dažiem tūkstošiem Krievijas pilsoņu.

Sabiedrība Maznodrošinātas mājsaimniecības azbestu saturošu šīferi var nodot bez maksas

Vides aizsardzības un reģionālā attīstības ministrijas (VARAM) kampaņas "Ļauj vecajam azbesta jumtam aizbraukt!" laikā trūcīgas un maznodrošinātas mājsaimniecības var nodot azbestu saturošu šīferi bez maksas, informē VARAM Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Sabiedrība Nosaukta summa, kāda nepieciešama patvertņu izveidošanai

Latvijā patvertņu un vietu, kur patverties, atjaunošanai vai izveidošanai indikatīvi būtu nepieciešami kā minimums 98 679 900 eiro, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) ziņojuma projekts valdībai.

Sabiedrība Vecpils iedzīvotāji Kurzemē atceras kolhoza laikus (+VIDEO)

Pēteris Lācis izveidoja "Ziedu" par vadošo saimniecību.

Lasiet arī

Sabiedrība Ventspils pilsēta nevēlas apvienošanu ar apkārtējo novadu

Iecere apvienot Ventspils pilsētu ar novadu nav atbilstoša iedzīvotāju interesēm, šādu nostāju pauda Ventspils pilsētas pašvaldībā.

Ekonomika Ventspils kļuvusi par trešo lielāko industriālo centru Latvijā

Ventspils ostai no fosilās enerģijas tranzīta ostas, par kādu tā savulaik tika veidota, jākļūst par atjaunojamās enerģijas un vietējo produktu eksportostu.

Kultūra Ventspilī skatāma brīnišķīga Lancmaņa gleznu retrospekcija (+VIDEO)

82 gadus vecais meistars joprojām rada maģiskas gleznas.

Ekonomika «Ventspils osta» par 17 miljoniem eiro veidos jaunu industriālo parku

Otrdien Ventspils domes ārkārtas sēdē atbalstīta pašvaldības iestādes "Ventspils osta" iecere slēgt vienošanos ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru (CFLA) par jauna industriālā parka izveidi Ventspilī.