Saeima piektdien lems par Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā

Sabiedrība
LETA 14:47, 16.04.2024 0

Saeimas Prezidijs ir sasaucis parlamenta ārkārtas sēdi piektdien, 19.aprīlī, plkst.9, lai lemtu par diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā.

 
Foto: LETA

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) ir iesniegusi parlamentā lēmumprojektu par Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā.

Kā ziņots, Siliņa pēc vairāku nedēļu politiskajām konsultācijām "Jaunās vienotības" iekšienē ārlietu ministra amatam ir nolēmusi virzīt diplomāti Braži.

Ārlietu ministrijas speciālo uzdevumu vēstniece Braže ārlietu dienestā ieņēmusi dažādus amatus, tostarp bijusi Latvijas vēstniece vairākās valstīs. Pirms kļūšanas par īpašo uzdevumu vēstnieci 2023.gada vasarā, viņa kopš 2020.gada maija bija NATO ģenerālsekretāra vietniece publiskās diplomātijas jautājumos.

Braže neoficiāli tika minēta kā ticamākā kandidāte šim amatam jau uzreiz pēc tam, kad par atkāpšanos no amata paziņoja līdzšinējais ministrs Krišjānis Kariņš (JV). Ārlietu ministra amats kļuvis vakants pēc tam, kad to pēc privāto lidojumu skandāla atstāja bijušais premjers Krišjānis Kariņš.

Koalīcijas partijas konceptuāli ir izteikušas atbalstu diplomātes Bražes kandidatūrai ārlietu ministra amatam, bet 17.aprīlī Bražei vēl paredzēta tikšanās ar Saeimas frakcijām.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) politiķis, ekonomikas ministrs Viktors Valainis uzsvēra, ka Braže jau ir zināma gan kā vēstniece, gan ar amata ieņemšanu NATO, un ZZS augstu vērtē viņas profesionalitāti. Bražes pieredze palīdzēs Latvijai arī cīnīties par vietu ANO Drošības padomē, norādīja Valainis.

"Progresīvo" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietniece Antoņina Ņenaševa pozitīvi novērtēja kandidāta atrašanu un pastāstīja, ka frakcija ar Braži gribēs pārrunāt arī darbu pie mangāna rūdas iekļaušanas Eiropas Savienības sankcijās pret Krieviju.

Braže pašlaik ir bezpartejiska, bet "Vienotība" ir uzaicinājusi viņu iestāties partijā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība JV atsakās piedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā

Partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) nolēmusi nepiedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā, aģentūru LETA informēja partijā.

Sabiedrība Uzņēmumiem var nākties pieņemt nepatīkamus lēmumus par izmaksu samazināšanu

Ir jārēķinās, ka uzņēmumiem var nākties pieņemt nepatīkamus lēmumus par izmaksu samazināšanu, jo, lai gan inflācija vairs būtiski neaug, izmaksu līmenis nav krities un konkurēt kļūst arvien grūtāk, intervijā aģentūrai LETA atzina konsultāciju kompānijas EY partneris, Stratēģijas un darījumu konsultāciju nodaļas vadītājs Baltijas valstīs Guntars Krols.

Sabiedrība Latvijā pakāpeniski sākas meteoroloģiskā vasara

Diennakts vidējai gaisa temperatūrai paaugstinoties virs +15 grādiem, Latvijā pakāpeniski sākas meteoroloģiskā vasara, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Sabiedrība Ceturtdien gaiss Latvijā iesils līdz +23 grādiem

Ceturtdien gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +20..+23 grādiem, vienīgi daļā piekrastes tā nepārsniegs +18 grādus, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Braže pērn deklarējusi bezskaidras naudas uzkrājumus 143 017 eiro apmērā

Ārlietu ministra amata kandidāte Baiba Braže pērn deklarējusi bezskaidras naudas uzkrājumus 143 017 eiro apmērā, liecina viņas valsts amatpersonas deklarācija.

Sabiedrība Ārlietu ministra amatam virza diplomāti Braži (papildināta)

Ārlietu ministra amatam tiks virzīta diplomāte Baiba Braže, pirmdien medijiem paziņoja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Pasaule Baiba Braže: Gatavojam palīdzības pakotni Ukrainai

NATO samitam Viļņā, kas notiks 11.jūlijā un 12.jūlijā, tiek gatavota palīdzības pakotne Ukrainai, intervijā atzina NATO ģenerālsekretāra vietniece publiskās diplomātijas jautājumos Baiba Braže.

Sabiedrība Opozicija vēlas, lai debates notiek tikai valsts valodā

Opozīcijā esošie "Apvienotais saraksts" (AS) un Nacionālā apvienība (NA) sagatavojuši grozījumus Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā, kas liegtu rīkot priekšvēlēšanu debates krievu valodā.