NATO plāno ieguldīt ap 160 miljonus eiro militārās ostas attīstībā Liepājā

Sabiedrība
VS.LV 23:06, 05.04.2024 0

NATO pieņemts lēmums par vairāk nekā 160 miljonu eiro finansējuma piešķiršanu militārās ostas attīstībai Liepājā Karostas teritorijā, tviterī raksta aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

 
Foto: LETA

Atbilstoši projektam tikšot būvētas jaunas piestātnes, izveidota atbalsta infrastruktūra un veikti gultnes padziļināšanas darbi. Šis projekts būtiski uzlabos mūsu spējas ātri uzņemt NATO spēkus, vērtējis Sprūds.

Aizsardzības ministrija (AM) pagaidām sīkāku informāciju par tviterī izziņoto projektu nav izplatījusi.

Liepāju piektdien apmeklēja arī Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), kura ar Nacionālo bruņoto spēku (NBS) štāba un Jūras spēku amatpersonām pārrunājusi militārās ostas attīstības plānus, informēja premjeres birojs.

"Tikko pieņemtais lēmums par 160 miljonu eiro NATO finansējumu Liepājas Karostas militārās ostas attīstībai nostiprinās mūsu valsts aizsardzības spējas un būs arī būtisks pienesums Liepājas ekonomikai," izteikusies Ministru prezidente.

Pēc politiķes vārdiem, Liepāja esot nostājusies "uz stabila attīstības ceļa, ko nepieciešams turpināt, atbalstot investoru projektus, mazinot birokrātiskās prasības, nostiprinot konkurētspējīgu izglītību un atbalstot NBS plānus attīstīt militāro ostu Liepājas Karostā".

"Liepājā ir vienlaikus kultūras un tūrisma, kā arī ražošanas centrs. (...) Tajā pēdējo gadu laikā ļoti strauji radušies jauni ražojošie uzņēmumi. Svarīgi, lai pilsētā turpinātu attīstīties infrastruktūra, kur liela loma ir pareizai Eiropas Savienības fondu un citu finanšu avotu ieguldījumiem, kā arī mazinātām birokrātiskajām prasībām," piebildusi Siliņa.

AM 2016.gadā valdību iepazīstināja ar ziņojumu par Liepājā, Karostā, paredzētās militārās bāzes attīstību. Plānots, ka bāzē koncentrētos visas šajā pilsētā izvietotās bruņoto spēku struktūras.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība AM sagatavotajā rokasgrāmatā sniegti ieteikumi arī par rīcību okupētā teritorijā

Aizsardzības ministrijas (AM) sagatavotajā rokasgrāmatā "Kā rīkoties kara gadījumā" ir sniegti ieteikumi arī par rīcību īslaicīgi okupētā teritorijā.

Sabiedrība Siliņa: Pedagogiem vienmēr ir bijusi ļoti liela pretimnākšana

Pedagogiem no valdības puses vienmēr ir bijusi ļoti liela pretimnākšana, šīs nozares jautājumus skatot kā prioritārus, šādu viedokli trešdien LTV "Rīta panorāmā" pauda premjere Evika Siliņa (JV).

Sabiedrība Nedēļas nogalē gaidāms silts un lielākoties saulains laiks

Šīs nedēļas nogalē gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +20..+25 grādiem, par dažiem grādiem vēsāks laiks saglabāsies piekrastē, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Neviena makšķerēšanas sezona Latvijā nepaiet bez traumām (+VIDEO)

Slideni krasti, zemē guļoši zari un koka gabali, aiz kuriem var viegli paklupt, - dažādu riska faktoru pie ūdeņiem ir daudz.

Lasiet arī

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Pasaule NATO kiberaizsardzības mācībās Igaunijā uzvar Latvija

Šonedēļ Igaunijā notikušajās NATO kiberaizsardzības mācības "Locked Shields 2024" uzvarējusi Latvija kopā ar NATO vienību komandu, paziņoja alianses Apvienotais kiberaizsardzības izcilības centrs (CCDCOE).

Pasaule NATO reakcijas uz draudiem ātrums atkarīgs no dzelzceļa infrastruktūras

NATO spēja ātri izvērst līdz 500 tūkstošiem karavīru uz savām austrumu robežām, atbildot uz Krievijas agresiju, ir atkarīga no tādu šķēršļu pārvarēšanas kā birokrātija un trausla dzelzceļa infrastruktūra, sevišķi Vācijā, ziņo britu laikraksts "The Telegraph".

Pasaule NATO mēģina saskaņot plānu par ilgtermiņa militāro palīdzību Ukrainai

NATO dalībvalstis trešdien sanāksmē Briselē vienojās sākt plānot ilgtermiņa militāro palīdzību Ukrainai, bet iepriekš paziņotais NATO ģenerālsekretāra Jensa Stoltenberga priekšlikums par piecu gadu militārās palīdzības nodrošināšanu Ukrainai apmēram 100 miljardu ASV dolāru apmērā izraisīja pretrunīgu reakciju.