Nokrišņu daudzums Daugavpilī sasniedzis 90% no mēneša normas

Sabiedrība
LETA 09:58, 03.04.2024 0

Kopš lietus sākuma vēlā otrdienas vakarā līdz plkst.8 trešdienas rītā nokrišņu daudzums Daugavpilī sasniedza 31,5 milimetrus jeb 90% no mēneša normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

 
Foto: LETA

Daugavpilī gan pusnaktī, gan agrā rītā bija pērkona negaiss.

Trešdienas rītā daudzviet Vidzemē un Sēlijā, kā arī vietām Latgalē spēcīgi līst. Lokāli līst ļoti stipri un pērkona dārdu pavadībā.

Jau ziņots, ka trešdien Latvijā gaidāms lietus, kas pāries sniegā, vietām valsts centrālajā un austrumu daļā nokrišņi būs stipri, brīdina sinoptiķi.

Arī Rīgā gaidāms lietus, kas pāries sniegputenī. Ziemeļu, ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās pieaugs līdz 18 metriem sekundē. Gaisa temperatūra noslīdēs līdz 0..+1 grādam.

Naktī uz ceturtdienu Latvijā mitēsies snigšana un arī vējš kļūs lēnāks, gaisa temperatūra no rīta pazemināsies līdz 0..-6 grādiem. Autoceļi daudzviet būs sniegoti un slideni.

Nokrišņu dēļ tuvākajās dienās upēs strauji paaugstināsies ūdens līmenis, vietām iespējama zemāko vietu applūšana, prognozē hidrologi.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien Latvijā būs pārsvarā sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Opozicija vēlas, lai debates notiek tikai valsts valodā

Opozīcijā esošie "Apvienotais saraksts" (AS) un Nacionālā apvienība (NA) sagatavojuši grozījumus Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā, kas liegtu rīkot priekšvēlēšanu debates krievu valodā.

Sabiedrība Āgenskalna tirgū gaidāms īpašs pasākums - Ukrainas diena!

Latvijā dzīvojošie ukraiņi aicinās kopā gatavot, dziedāt, dejot un piedalīties dažādās radošajās darbnīcās.

Sabiedrība Aiztur divas personas aizdomās par informācijas vākšanu un nodošanu Krievijai

Kā liecina Valsts drošības dienesta izmeklēšanas laikā iegūtā informācija, personas nelikumīgi vāca un Krievijas specdienestiem nodeva neizpaužamas ziņas.

Lasiet arī