«Vai drīkst Daugavpili saukt par Daugavpils tautas republiku?» (+VIDEO)

Sabiedrība
VS.LV 07:08, 06.03.2024 0

Mediju projektu finansēšanu no Sabiedrības integrācijas fonda līdzekļiem kritizējuši Saeimas deputāti.

 

Izrādījās, ka daudzi Latvijas parlamenta deputāti ir neapmierināti ar to, kā mediji atspoguļo mūsu sociālpolitisko situāciju. "Mēs Mediju politikas apakškomisijā kā par vienu no mērķiem runājām par to, kas arī stratēģiskajos dokumentos minēts, – par vienotas informatīvās telpas veidošanu, par mediju latviskošanu", - pauž Artūrs Butāns (Nacionāla Apvienībā).

-Vai Latvijā drīkst Daugavpili saukt par Daugavpils tautas republiku? To neteica ne Rosļikovs, ne Ušakovs, ne kāds cits, to teica “Re:Baltica” žurnāliste, šajā finansētajā “Šķelšanās” sērijā nosaucot Daugavpili par Daugavpils tautas republiku. Jūs teiksiet: “Artūr, nu beidz, ko tu piesienies! Tas jau varbūt tāds jociņš.” Es atvainojos – mēs jokosim par teritoriālo nedalāmību šobrīd kara apstākļos?! Latgalē, kas robežojas ar Krieviju, šobrīd, kad ir asiņains karš, kad mēs zinām, kas ir Kremļa režīms un kādi ir arī iekšējās drošības riski Latgalē.

Mēs par valsts naudu apmaksājam šādu saturu, lai pēc tam televīzijā un citur rādītu, ka tas ir pieļaujami, jo es neesmu dzirdējis, ka būtu kaut kāda reakcija bijusi no atbildīgajām iestādēm un pret šo žurnālistu būtu kaut kāda vēršanās. Līdz ar to ir precedents, durvis ir vaļā, tagad arī nākamie acīmredzot aktīvisti drīkstēs saukt Daugavpili par Daugavpils tautas republiku.

"Es aicinu iepazīties ar Krimināllikuma 77., 80. pantu, kas skaidri norāda, ka par šādu rīcību, kas apdraud vai apšauba Latvijas teritoriālo neaizskaramību, draud kriminālatbildība un cietumsods. Līdz ar to es aicinātu... es neaicinu, ka mums ir jāliek kāds cietumā, bet es aicinu, lai mēs ievērotu, ka ir “Viens likums – viena taisnība visiem”. Un žurnālisti nav izņēmums", - tā Butāns.

-Vai SIF darbojas sabiedrības interesēs? Es ļoti to apšaubu, - teica deputāte Linda Liepiņa no frakcijas "Latvija Pirmajā Vietā".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā pastiprinātā režīmā tiks uzraudzīts Uzvaras parks

Rīgā padomju režīma un agresorvalsts slavināšana netiks pieļauta, uzsvēra Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda ozola ("Kods Rīgai").

Sabiedrība Lems par izmaiņām, lai skolēni varētu atteikties no krievu valodas apguves

9.maija Saeimas sēdes apstiprinātajā darba kārtībā ir iekļauti 22 jautājumi.

Sabiedrība Latvijā piemin Otrā pasaules kara beigas Eiropā

Valsts augstākajām amatpersonām noliekot ziedus Rīgas Brāļu kapos, šodien Latvijā tiek atzīmēta nacisma sagrāve un pieminētas Otrā pasaules kara beigas Eiropā.

Sabiedrība Lasmaņa rīcībā tiesībsargs saskatījis nevēlamu seksuāla rakstura komunikāciju

Tiesībsargs konstatējis neētisku, aizvainojošu, cieņu pazemojošu un uz vardarbību vērstu komunikāciju, tostarp nevēlamu seksuāla rakstura verbālu komunikāciju, un bosingu no bijušā Jelgavas novada domes priekšsēdētāja Madara Lasmaņa (LA) puses, pavēstīja Tiesībsarga biroja pārstāvis Edgars Lākutis.

Lasiet arī

Sabiedrība Saeima turpinās darbu pie aizlieguma lietot pesticīdus dzīvojamo māju tuvumā

Saeimas Vides, klimata un enerģētikas apakškomisija otrdien, 9.aprīlī, turpinās strādāt pie aizlieguma noteikšanas lietot pesticīdus dzīvojamo māju tuvumā.

Ekonomika Deputātu ieskatā latvieši jāsargā no diskriminācijas darba tirgū

Atsevišķu deputātu ieskatā tiesībsargs nepietiekami rīkojas latviešu aizsargāšanai no lingvistiskās diskriminācijas darba tirgū, šāds redzējums šodien izskanēja debatēs parlamentā par tiesībsarga Jura Jansona ziņojumu par 2023.gadu.

Pasaule Saeimā dibināta deputātu grupa sadarbībai ar Āfrikas reģiona parlamentiem

Saeimā dibināta deputātu grupa sadarbības veicināšanai ar Āfrikas reģiona parlamentiem, un par tās vadītāju ievēlēta deputāte Ingrīda Circene (JV).

Sabiedrība KNAB atsevišķu Saeimas deputātu braucienā uz Ķīnu pārkāpumus nesaskata

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nav konstatējis pārkāpumus pārbaudē par atsevišķu Saeimas deputātu braucienu uz Ķīnu.