Doma laukumā pulcējušies vairāki simti lauksaimnieku

Sabiedrība
LETA 11:05, 05.03.2024 0

Rīgā, Doma laukumā, otrdienas rītā pulcējušies vairāki simti lauksaimnieku, lai dotos protesta gājienā uz Ministru kabinetu un pievienotos meža nozares piketam par adekvātu kompensāciju ieviešanu, ja meža zeme tiek nodota dabas aizsardzībai.

 
Foto: LETA

Protestētāji Doma laukumā pulcējās vēl pirms plkst.10, līdzi ņemot dažādas izkārtnes un lauksaimniecībā izmantojamus priekšmetus, piemēram, spaiņus, grozus, motorzāģus. Tikmēr izkārnēs pausti aicinājumi "ļaut lauksaimniekiem strādāt", samazināt pievienotās vērtības nodokli (PVN) Latvijai raksturīgiem augļiem un dārzeņiem, kā arī "atteikties no Krievijas asinsgraudiem".

Biedrības "Zemnieku saeima" valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš aģentūrai LETA pauda, ka lauksaimnieku prasības, kas tika iesniegtas politikas veidotājiem februāra sākumā, vēl nav izpildītas, taču pie tām darbs ir sācies.

Vienlaikus Lazdiņš norādīja, ka pēc šīs dienas protesta akcijas "Zemnieku saeima" Rīgas domē iesniegs pieteikumu protesta akcijām oktobrī, tādējādi skaidri norādot nozares neatlaidību izvirzīto mērķu sasniegšanai.

"Šis ir viens no radikālākajiem veidiem, kā risināt problēmas," atzina Lazdiņš, piebilstot, ka problēmas lauksaimniecības nozarē jau ir ilgstošas un šādas protesta akcijas ir labs veids, kā politiķiem atgādināt par nepieciešamību tās risināt.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Vidzemes Mārciena atjauno dzīvojamo fondu (+VIDEO)

Lai uzlaboto esošo situāciju, iedzīvotāji ir vienojušies ar pašvaldību par iespēju pieslēgties centralizētajai siltumapgādei.

Sabiedrība Valsts prezidents: mums jāmācās dzīvot jaunos apstākļos

Latvijas drošība būs mūsu prioritāte, un mums jāmācās dzīvot jaunos apstākļos, TV24 raidījumā "Dienas personība" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība NBS: Bruņojuma nodošana Ukrainai neveido robus Latvijas aizsardzības sistēmā

Bruņojuma nodošana Ukrainai neveido robus Latvijas drošībā un aizsardzības sistēmā, piektdien intervijā TV3 sacīja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Piektdiena sāksies mākoņaina, bet dienas gaitā laika apstākļi skaidrosies

Piektdiena Latvijā sāksies mākoņaina, bet dienas gaitā laika apstākļi skaidrosies, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Lasiet arī

Sabiedrība Lauksaimnieki otrdienas piketu sāks ar gājienu no Doma laukuma

Lauksaimnieki piketu, kas paredzēts otrdien, 5.martā, sāks ar gājienu no Doma laukuma uz Ministru kabinetu, kur atbalstīs meža nozares pārstāvjus un paudīs savu nostāju pret lauksaimnieku īpašumā esošas zemes ierobežojumiem bez adekvātiem kompensēšanas mehānismiem, pauda biedrības "Zemnieku saeima" valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.

Sabiedrība Zemnieki brīdina: protestu akcijas būs regulāras

"Jau šobrīd ir skaidrs, ka 5.marts nebūs šogad pēdējā protestu akcija. Mēs neprotestējam, lai biedētu sabiedrību un pilsētās radītu sastrēgumus. Lauksaimnieki ar savu balsi iestājas par ilgtspējīgu lauksaimniecību un visai Latvijas ekonomikai svarīgas nozares dzīvostpēju. Lai tas notiktu, neviens no mums nevar atļauties nogurt", - pārliecināts Zemnieku saeimas pārstāvis.

Pasaule Polija nesaskata Krievijas ietekmi uz Polijas zemnieku protestiem

Nav pareizi protestējošos Polijas lauksaimniekus apsūdzēt par atrašanos Krievijas ietekmē, paziņoja Polijas vēstnieks Lietuvā Konstantijs Radzivills, taču Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte protestos saskata Kremļa mēģinājumu sanaidot divas lielākās Ukrainas atbalstītājas.

Sabiedrība Nākamnedēļ pie Ministru kabineta protestēs arī lauksaimnieki

Nākamnedēļ līdztekus mežsaimniecības nozares pārstāvjiem pie Ministru kabineta protestēs arī lauksaimnieki, informē biedrībā "Zemnieku saeima".