Vāc parakstus par Starptautiskās vīriešu dienas svinēšanu novembrī

Sabiedrība
LETA 07:33, 04.03.2024 0

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par Starptautiskās vīriešu dienas svinēšanu novembrī.

 

Kā iniciatīvas pārstāvis norādīts Nikolajs Bubenčikovs. Viņš skaidro, ka Starptautiskā vīriešu diena ir ikgadēji starptautiski svētki, ko atzīmē 19.novembrī. Pirmo reizi tā tika svinēta 1999.gadā Trinidādā un Tobāgo, pēc kā svētki guva atbalstu Austrālijā, Karību jūras reģionā, Ziemeļamerikā, Tuvajos Austrumos un Eiropā. Tagad to atzīmējot vairāki desmiti valstu.

Starptautiskās vīriešu dienas izveides mērķi esot pievērst uzmanību vīriešu dzimuma diskriminācijai un dzimumu nevienlīdzības problēmai. Bubenčikovs skaidro, ka svētku rīkotāji koncentrējas uz jebkura vecuma zēnu un vīriešu veselības saglabāšanu, un tiek uzsvērta vīriešu pozitīvā ietekme uz ģimeni un bērnu audzināšanu.

Starptautiskās vīriešu dienas kā atzīmējamas dienas ieviešana arī Latvijā pievērstu sabiedrības uzmanību vīriešu tiesību un to diskriminācijas problēmām veselības, ģimenes, izglītības, mediju un citās jomās, kā arī izceltu vīriešu sasniegumu pozitīvo ietekmi, pārliecināts idejas autors. Viņaprāt, pēdējos gados Starptautiskā vīriešu diena ir izaugusi līdz dažādiem publiskiem semināriem, pasākumiem skolās, radio un televīzijas programmām, miermīlīgām demonstrācijām un gājieniem, apaļajiem galdiem un mākslas izstādēm.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Nākamgad veselības nozares budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro

Nākamgad veselības nozares kopējais budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro, informē Veselības ministrija (VM).

Sabiedrība Mobilitātes punktos Rīgā izveidos īstermiņa auto stāvvietas un velonovietnes

Mobilitātes punktos dzelzceļa stacijās "Bolderāja", "Dauderi", "Sarkandaugava", "Šķirotava", "Zemitāni" un "Ziemeļblāzma" plānots izbūvēt īstermiņa auto stāvvietas, velonovietnes un dzeramā ūdens brīvkrānus.

Sabiedrība Investē 240 000 eiro augstskolas modernizācijā

ISMA: Augstskolas jubilejas gadā veica vērienīgu izglītības iestādes telpu modernizāciju.

Sabiedrība Viens no deputātiem sodīts par agresīvu braukšanu

Daži tautas kalpi pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, neveic transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu, pārkāpj sapulču, gājienu un piketu organizēšanas un norises kārtību.

Lasiet arī

Pasaule Netanjahu: «Hamās» vadoņa nāve ir Gazas kara «beigu sākums»

Palestīniešu teroristiskā grupējuma "Hamās" faktiskā vadoņa Jahjas Sinvara nogalināšana ir "beigu sākums" Gazas joslā notiekošajam karam, ceturtdien paziņoja Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un sausa

Piektdien būs lielākoties saulains laiks un lietus nav gaidāms, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pasaule Izraēla aicina evakuēties no Libānas austrumiem un dienvidiem

Izraēlas armija ceturtdien aicinājuši evakuēties Libānas iedzīvotājus no kaujinieku grupējuma "Hizbollah" kontrolētās teritorijas valsts austrumu un dienvidu reģionos, brīdinot, ka Izraēlas spēki atkal vērsīsies pret šīm teritorijām.

Pasaule Lielbritānija tur aizdomās Krieviju par spridzekļa ievietošanu lidmašīnā

Lielbritānijas pretterorisma policija izmeklē, vai spridzekli pakā, kas aizdegās noliktavā pēc izkraušanas no lidmašīnas, nav ievietojuši Krievijas aģenti.