Rīgā izstrādās vēsturiskā centra transporta attīstības plānu 25 gadiem

Sabiedrība
LETA 11:15, 11.02.2024 0

Rīgā iecerēts sākt Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas transporta un mobilitātes attīstības tematiskā plānojuma izstrādi.

 
Foto: LETA

Par to pirmdien, 12.februārī, plāno lemt Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja.

Pašvaldība iecerējusi izstrādāt detalizētu vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas transporta infrastruktūras un mobilitātes attīstības plānojumu turpmākajiem 25 gadiem, izvērtējot esošo situāciju, tendences un attīstības iespējas.

Lai to paveiktu, tiks izpētīta faktiskā situācija, salīdzinot to ar spēkā esošajā teritorijas plānojumā paredzēto situāciju gan saistībā ar gājēju telpu un kustību, velotransportu un mikromobilitāti, auto, ūdens un dzelzceļa transportu.

Plāna izstrādes laikā paredzēts arī organizēt sabiedrības līdzdalības pasākumus.

Kā ziņots, Rīgas dome 2023.gada 29.jūnijā pieņēma lēmumu sākt Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijas plānojuma izstrādi ar mērķi veicināt pilsētas vēsturiskā centra kā UNESCO Pasaules mantojuma vietas un tā aizsardzības zonas ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanu, vienlaikus veidojot dzīvotspējīgu un mūsdienu sabiedrības prasībām atbilstošu pilsētvidi.

Teritorijas plānojums būs galvenais pašvaldības ilgtermiņa teritorijas attīstības plānošanas dokuments, kurā tiks noteiktas prasības teritorijas izmantošanai un apbūvei, tajā skaitā funkcionālais zonējums, publiskā infrastruktūra, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi, kā arī citi teritorijas izmantošanas nosacījumi.

Tas nepieciešams, lai iedzīvinātu mūsdienīgas nostādnes attiecībā uz mobilitātes, publiskās ārtelpas, apbūves attīstību un veicinātu iedzīvotāju piesaisti RVCAZ teritorijā. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi, teritorijas plānojuma izstrādes procesā tiek risināta virkne uzdevumu, kas izriet no normatīvo aktu regulējuma, teritorijas plānojuma mērķiem, apkopotajiem sabiedrības viedokļiem, kā arī sabiedriskajās, profesionālajās un politiskajās diskusijās iezīmētajām aktualitātēm un saistīti ar dažādām pilsētbūvnieciskām tēmām - kultūras mantojumu, publisko ārtelpu, mobilitāti, vides kvalitāti, valsts un pašvaldības pakalpojumu infrastruktūru un uzņēmējdarbību.

Teritorijas plānojums tiek apstiprināts ar Rīgas domes saistošajiem noteikumiem un ir saistošs jebkurai fiziskai un juridiskajai personai.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pierīga kļuva par Zemessardzes mācību vietu (+VIDEO)

Jaunieši var turpināt apgūt dažādas militārās specialitātes, piemēram - ložmetējnieks, izlūks, karavīrs glābējs un citas.

Sabiedrība Ar Mātes dienas svinībām Rīgā sākas ģimenes mēneša pasākumi

Šodien ar Mātes dienas svinībām Rīgā sāksies ģimenes mēneša pasākumi, kas ilgs līdz 2.jūnijam.

Sabiedrība Svētdien gaidāms saulains laiks, gaiss iesils līdz +16 grādiem

Dienā gaidāms saulains laiks, pēcpusdienā vietām debesis aizklās mākoņi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognozes.

Sabiedrība Latvijā cer iespējami drīzāk sagaidīt bāzes pensiju ieviešanu

Seniori cer, ka lēmums par bāzes pensiju ieviešanu uz politiskās dienaskārtības galda nonāks pēc iespējas tuvākā nākotnē, sacīja biedrība "Latvija senioru kopienu apvienība" (LSKA).

Lasiet arī

Sabiedrība Pašvaldībām piešķirs 25 miljonus eiro bezemisiju transportlīdzekļu iegādei

Pašvaldībām piešķirs nepilnus 25 miljonus eiro bezemisiju transportlīdzekļu iegādei, paredz šodien valdības pieņemtie noteikumi par atbalstu bezemisiju transportlīdzekļu izmantošanas veicināšanai pašvaldībās.

Ekonomika Pārvadāto pasažieru skaits Latvijā pieaudzis par 17,9%

Latvijā ar sauszemes transportu šogad deviņos mēnešos pārvadāti 139,49 miljoni pasažieru, kas ir par 17,9% jeb 21,2 miljoniem vairāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā.

Sabiedrība Vairākiem reģionāliem autobusu maršrutiem pārceļ iekāpšanas pieturu Rīgā

No šodienas pārcelta iekāpšanas galapunkta pietura vairākiem Pierīgas reģionālo autobusu maršrutiem Satekles ielā, aģentūru LETA informēja Autotransporta direkcijas pārstāvji.