Ķīna pērn apsteigusi Japānu kā pasaulē lielākā automobiļu eksportētāja

Sabiedrība
LETA 21:44, 31.01.2024 0

Ķīna pērn apsteigusi Japānu kā pasaulē lielākā automobiļu eksportētāja, liecina Japānas Autoražotāju asociācijas (JAMA) apkopotā informācija.

 

JAMA dati liecina, ka Japāna pagājušajā gadā eksportējusi 4,42 miljonus automobiļu, salīdzinot ar 4,91 miljonu automašīnu, ko eksportējusi Ķīna, kā norāda Ķīnas Autobūves asociācija.

Tikmēr Ķīnas muita vēstī, ka valsts eksportēto automobiļu skaits bijis pat vēl lielāks, proti, 5,22 miljoni vienību, kas ir par 57% vairāk nekā gadu iepriekš.

Ķīnas eksportēto automobiļu skaits jau bija pārsniedzis Japānas radītājus mēnešu izteiksmē, taču trešdien publiskotie dati apstprina, ka Ķīna bijusi arī lielākā automašīnu eksportētāja pasaulē gadā kopumā.

Taču eksperti norāda, ka pretēji Ķīnas autobūves uzņēmumiem Japānas autoražotāji ievērojamu skaitu automobiļu ražo arī citās valstīs.

Ķīnas autoražošanas nozare pēdējos gados piedzīvojusi strauju izaugsmi, pateicoties vērienīgajām investīcijām elektrisko automobiļu ražošanā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Tetovēšanas meistars

Viss par jūsu sapņu profesiju vai kur doties, lai kļūtu par tetovētāju

Sabiedrība Pirmdien vietām gaidāms pērkona negaiss

Pirmdien daudzviet Latvijā uzlīs, vietām gaidāms pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība «BB ir proraška ka jv un progkomunisti»: soctīklos par ārlietu ministri (+VIDEO)

Baiba Braže tiek apsūdzēta kopējās Baltijas diplomātijas graušanā.

Sabiedrība Kamēr daļā Latvijas gaidāms negaiss, Austrumlatvijas mežos pieaug ugunsbīstamība

Šonakt un svētdien daļā Latvijas gaidāms pērkona negaiss, bet tikmēr valsts austrumos mežos ir augsta ugunsbīstamība, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognoze.

Lasiet arī

Pasaule Sji sāk vizīti Eiropā

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins svētdien ieradās Parīzē, sākot sešu dienu vizīti Eiropā.

Pasaule Mediji: Blinkens brīdinās Ķīnu par sankcijām

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens nākamnedēļ vizītes laikā Ķīnā plāno brīdināt, ka Vašingtona noteiks sankcijas, ja Pekina nepārtrauks piegādāt Krievijai militārās un divējāda lietojuma tehnoloģijas, ziņo laikraksts "Financial Times" (FT) un aģentūra "Bloomberg".

Pasaule Ķīna pārmet Filipīnām spriedzes saasināšanu Dienvidķīnas jūrā

Ķīna ceturtdien pārmetusi Filipīnām spriedzes saasināšanā Dienvidķīnas jūrā.

Sabiedrība PVD iznīcināšanai nosūtījis 840 iepakojumu Ķīnas izcelsmes zaļās tējas

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) iznīcināšanai nosūtījis 840 iepakojumus jeb 75,6 kilogramus Ķīnas izcelsmes zaļās tējas, jo, veicot laboratorisko kontroli, tējā konstatētas Eiropas Savienībā (ES) neatzīta pesticīda, tolfenpirāda atliekvielas, liecina PVD tīmekļvietnē publiskotā informācija.