Ūdens līmenis upēs pārsvarā pazeminās

Sabiedrība
LETA 08:05, 29.01.2024 0

Ūdens līmenis Latvijas upēs pārsvarā pazeminās, bet vietām tas saglabājas augsts, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

 
Foto: LETA

Ventā pie Kuldīgas ūdens līmenis kopš piektdienas krities par pusotru metru, arī upes augštecē tas pazeminājies par vairāk nekā metru.

Bārtā pie Dūkupjiem ūdens līmenis pirmdienas rītā ir divus metrus zemāks par 25.janvārī sasniegto maksimumu. Arī citās Kurzemes upēs ūdens līmenis ievērojami krities, vien Irbē tas turpina lēnām paaugstināties.

Augsts ūdens līmenis saglabājas Lielupē pie Mežotnes un Staļģenes, tomēr tas lēnām pazeminās. Pie Staļģenes ūdens līmenis ir teju divus metrus augstāks nekā pirms nedēļas.

Lielupes baseinā ūdens līmenis galvenokārt pazeminās, Misā pie Lielveisiem turpinās tā celšanās, tomēr tas nav tik augsts kā gadumijā.

Arī Ogrē, Mazajā un Lielajā Juglā ūdens līmenis krītas. Tajās Vidzemes un Latgales upēs, kur ūdens līmenis pagājušajā nedēļā būtiski nepaaugstinājās, saglabājas nelielas svārstības.

Daugavā kopš janvāra vidus saglabājas stabils ūdens līmenis.

Tuvākajās dienās Latvijā būs maz nokrišņu, ūdens līmenis upēs valsts rietumu un centrālajā galvenokārt pazemināsies, austrumu daļā - nedaudz svārstīsies.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Lasiet arī

Sabiedrība Nedēļas nogalē iespējams meteoroloģiskā rudens sākums

Gaisa temperatūrai pakāpeniski pazeminoties, šīs nedēļas nogalē Latvijā, iespējams, sāksies ne tikai astronomiskais, bet arī meteoroloģiskais rudens.

Sabiedrība Trešdien vietām valstī gaiss iesils līdz +25 grādiem

Trešdien maksimālā gaisa temperatūra Latvijā gaidāma no +17..+20 grādiem daļā piekrastes līdz +25 grādiem vietām valsts austrumu, centrālajos un dienvidu novados, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Daļā peldvietu ūdens temperatūra saglabājas tuvu 20 grādiem

Lielākajā daļā Latvijas upju un ezeru ūdens temperatūra ir 15..20 grādi, siltākais ūdens saglabājas ezeros un Pļaviņu ūdenskrātuvē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Pasaule Plūdos Centrāleiropā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 16

Vētras "Boriss" izraisītajos plūdos Centrāleiropā bojāgājušo cilvēku skaits pirmdien pieaudzis līdz 16.