Sārts: Krievijas uzbrukuma NATO scenāriju vidējā termiņā izslēgt nav iespējams

Sabiedrība
LETA 08:56, 18.01.2024 0

Krievijas uzbrukuma NATO scenāriju vidējā termiņā izslēgt nav iespējams, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.

 
Foto: LETA

NATO gatavojas iespējai, ka Krievija varētu uzbrukt, un šī gatavošanās ir domāta kā atturēšanas mehānisms. "Jāatzīst, ka situācija Ukrainā nav tik spīdoša, kā mēs būtu gribējuši, Rietumu atbalsts ieroču veidā nav pietiekams, pasaulē ir paredzēta virkne vēlēšanu, kas rada politiskas neskaidrības, un tāpēc izslēgt arī negatīvus scenārijus vidējā termiņā patlaban nav iespējams," pauda eksperts, gan uzsverot, ka tas nenozīmē, ka šādi scenāriji ir neizbēgami.

Sārts skaidroja, ka patlaban notiek Krievijas informācijas operācijas, kuru mērķis ir tostarp pastiprināt cilvēku emocijas un radīt nolemtības sajūtu, ka Ukraina zaudēs, Rietumi būs nākamie un Baltijas valstīm būs beigas. Atbildē uz šādu informācijas operāciju jābūt ļoti racionāliem - ir jāgatavojas, lai mēs būtu gatavi, ja sliktākie scenāriji realizētos, bet vienlaikus mūsu pašu rokās ir strādāt pie tā, lai tā nenotiktu.

"Ukrainai uzvarot karā, neviens no sliktajiem scenārijiem nerealizēsies," pārliecināts centra vadītājs.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Sabiedrība Sprūds: Iespējama krievu drona ielidošana Polijā ir NATO dienas kārtībā

Iespējama krievu drona ielidošana Polijā ir NATO dienas kārtībā, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja Latvijas aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Pasaule NATO aviobāzē Vācijā paaugstināts drošības līmenis iespējamu draudu dēļ

NATO ir paaugstinājusi drošības līmeni savā aviobāzē Vācijas rietumu pilsētā Geilenkirhenē, balstoties uz izlūkošanas informāciju par potenciāliem draudiem.

Pasaule Stoltenbergs iebilst pret ideju, ka Polija varētu notriekt Krievijas raķetes

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs iebilst pret ideju, ka Polija varētu notriekt Krievijas raķetes virs Ukrainas reģioniem, kas atrodas blakus Polijas robežai.

Pasaule Stoltenbergs apstiprina, ka Ukrainai ir tiesības uzbrukt mērķiem Krievijā

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs intervijā Ukrainas televīzijas maratonam apstiprinājis, ka Ukrainai ir tiesības uzbrukt militāriem mērķiem Krievijas teritorijā.