Valsts prezidents nosauca nākamā gada svarīgākos valdības uzdevumus

Sabiedrība
LETA 11:05, 28.12.2023 0

Valdības svarīgākie uzdevumi nākamgad varētu būt valsts drošības stiprināšana, birokrātijas mazināšana un tautsaimniecības attīstīšana, ceturtdien intervijā TV3 pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

 
Foto: LETA

Rinkēvičs nosauca trīs sfēras, kurās nākamgad sagaida aktīvāku Evikas Siliņas (JV) vadītās valdības rīcību. Kā pirmos viņš minēja drošības jautājumus, skaidrojot, ka nepieciešama civilās aizsardzības sistēmas attīstīšana, robežas stiprināšana, algu palielināšana iekšlietu sistēmā un citu jautājumu risināšana.

Pēc prezidenta vērojumiem, pēdējos gados Latvijā esot būtiski augusi birokrātija, tāpēc valdībai esot jāpieliek pūles tās mazināšanā.

Savukārt kā trešo svarīgo darba virzienu Rinkēvičs nosauca ekonomiskās darbības un tautsaimniecības attīstības veicināšanu, piemēram, valdībai jādomā, kā sekmēt kreditēšanu un investīciju piesaisti. Tāpat daudz smaga darba būšot dzelzceļa projekta "Rail Baltica" virzīšanā.

Prezidenta vērtējumā, Siliņas valdība pirmajās 100 dienās parādījusi savu rīcībspēju, bet pozitīvi vērtējamie darbi esot budžeta pieņemšana, lēmumi par energopārvades tarifiem un zināma progresa panākšana cilvēktiesību jautājumos.

Ekspremjera, tagadējā ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa (JV) privāto lidojumu "stāstam" Rinkēvičs vēl gaida sava veida punkta pielikšanu, kas varētu būt līdz ar Valsts kontroles atzinumu. "Saprotu, ka sabiedrība vēl nav sagaidījusi tādu sajūtu, ka ir viesta pilna skaidrība," izteicās prezidents.

Runājot par pēdējo dienu aktualitāti - Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes sniegto informāciju, ka no Latvijas tiks izraidīti vismaz 1200 Krievijas pilsoņi, kuri nav izpildījuši Imigrācijas likuma grozījumu prasības un iesnieguši dokumentus kādas uzturēšanās atļaujas pieprasīšanai dzīvošanai valstī, prezidents atturējās vērtēt, vai izraidāmo skaits uzskatāms par lielu vai mazu, bet uzsvēra, ka likums ir jāpilda. "Šis šobrīd jau ir principu jautājums," piebilda politiķis.

Viņš atzina, ka padziļināti būtu jāanalizē, kāpēc šāds skaits šeit dzīvojošu cilvēku ir izvēlējies pilnībā ignorēt likuma prasības.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Sabiedrība Rinkēvičs kritizē ministriju komunikāciju ar sabiedrību

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs trešdien pēc tikšanās Rīgas pilī ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV) kritizēja ministriju komunikāciju ar sabiedrību.

Sabiedrība Prezidents: Naida runa visās tās izpausmēs ir jāsoda bargi

Naida runa visās tās izpausmēs ir jāsoda bargi, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Rinkēvičs uzsver nepieciešamību pēc labākas koordinācijas stihiju gadījumos

Stihiju gadījumos būtu nepieciešama labāka dienestu koordinācija un iedzīvotāju informēšana, klātienē iepazīstoties ar stipru lietavu sekām Jelgavā, aģentūrai LETA sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Pasaule Rinkēvičs: Jāsniedz atbalsts Ukrainai un Moldovai reformu ieviešanā

Jāsniedz nepieciešamais atbalsts Ukrainai un Moldovai Eiropas Savienības (ES) integrācijas reformu ieviešanā, uzsvēra Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš otrdien Rīgas pilī tikās ar Luksemburgas ārlietu ministru Ksavjē Betelu.