Saeimā skatīs tabakas izstrādājumu apjomīgos grozījumus

Sabiedrība
LETA 13:35, 19.12.2023 0

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija šodien vienojās, ka lūgs apjomīgos grozījumus tabakas izstrādājumu regulējumā izskatīšanai galīgajā lasījumā iekļaut Saeimas pirmajā ziemas sesijas sēdē nākamā gada 11.janvārī.

 

Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā iespējamās ilgās debates par vairākiem no iesniegtajiem priekšlikumiem grozījumiem Tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču un to šķidrumu aprites likumā. Komisija lūgs izslēgt grozījumus no šonedēļ paredzētās gada pēdējās Saeimas sēdes.

Komisija šodien "izlaboja" izskatīšanai galīgajā lasījumā virzāmo grozījumu projektu, saglabājot tiesības pārdevējiem vecumā no 18 līdz 20 gadiem pārdot tabakas izstrādājumus pircējiem, kam likums neliegs tos iegādāties.

Komisija arī konceptuāli vienojās, ka vismaz daļa no normām, kas būs jāievēro uzņēmējiem stāsies spēkā no 1.augusta. Uzņēmēju pārstāvji skaidroja, ka šāds pagarinājums salīdzinājumā ar pašlaik paredzēto 1.jūniju nepieciešams, lai pēc likuma stāšanās spēkā ap janvāri, februāri paliktu vismaz pusgads laika sagatavoties.

Komisija par konkrētiem priekšlikumiem attiecībā uz atsevišķiem no pārejas noteikumu termiņiem plāno lemt trešdien, 20.decembrī. Tajā skaitā, komisija varētu vēl skatīt Saeimas deputātes Mairitas Lūses (P) aicinājumu īstenot deputāta Edmunda Cepurīša (P) priekšlikumu būtību, ka plānotais liegums iegādāties tabakas izstrādājumus līdz 20 gadu vecumam attiektos uz tiem jauniešiem, kuri likuma grozījumu stāšanās spēkā brīdī vēl nebūs 18 gadus veci.

Lūse uzsvēra, ka ierobežojumu iegādāties tabakas izstrādājumus līdz 20 gadu vecumam atbilstošāk būtu piemērot uz tiem, kam vēl nebūs iestājušās tiesības iegādāties tabakas izstrādājumus. Pretējā gadījumā sanāktu, ka jauniešiem, kam pašlaik ir 18 gadu, kādā brīdī uz laika posmu līdz 20 gadiem tiktu atņemtas iepriekš piešķirtās tiesības iegādāties tabakas izstrādājumus, norādīja politiķe skaidrojot, ka tā nebūtu atbilstoša pieeja.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Sabiedrība ASV vēstniecība pauž nožēlu par Saeimas lēmumu

ASV vēstniecība pauž nožēlu par Saeimas lēmumu noraidīt priekšlikumu noteikt kriminālatbildību par aizliegtu vienošanos īstenošanu publiskajos iepirkumos, norādīts vēstniecības tviterī.

Sabiedrība Saeima noraida priekšlikumu atļaut ievēlēt rektoru bez valsts valodas zināšanām

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti šodien noraidīja priekšlikumu grozījumiem Augstskolu likumā, kas paredzēja atļaut rektora amatā ievēlēt personu bez valsts valodas zināšanām.

Sabiedrība Saeimas deputāte Pleškāne pievienojas Šlesera partijai

No partijas "Stabilitātei" Saeimā ievēlētā deputāte Viktorija Pleškāne pievienojusies partijai "Latvija pirmajā vietā" (LPV).

Sabiedrība Kariņa vietā Saeimā darbu sāks Valkas novada domnieks Zariņš

Mandātu nolikušā Krišjāņa Kariņa (JV) vietā Saeimā nāks Valkas novada domes priekšsēdētājas Gitas Avotes vietnieks Viesturs Zariņš.