Rīgā plāno piespiedu pasākumus efektīvākai cīņai pret ledu uz jumtiem

Sabiedrība
LETA 08:57, 19.12.2023 0

Rīgā varētu tikt ieviesti piespiedu pasākumi efektīvākai cīņai pret ledu uz jumtiem, kas atkušņu laikā apdraud iedzīvotājus, šorīt LTV "Rīta panorāmā" pieļāva Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis (JV).

 
Foto: LETA

Pēc Ķirša vārdiem, ja uz jumtie veidojas lielas lāstekas, tās esot jau sekas nenosiltinātiem un nesakārtotiem īpašumiem. Politiķis vēloties pāriet no cīņas ar sekām uz cīņu ar cēloņiem.

Ķirsis lika noprast, ka Rīgas pašvaldība saistošajos noteikumos varētu prasīt namu īpašniekiem nodrošināt risinājumus, lai lāstekas neveidojas, piemēram, nodrošinot namiem apsildāmās teknes un sniega barjeras uz jumtiem.

Mērs pieļāva, ka šādu risinājumu ieviešanai pašvaldībā varētu tikt izveidota atbalsta programma, bet pretī būšot arī "pātaga", piemēram, paaugstinātas nekustamā īpašuma nodokļa likmes, ja īpašums nebūs attiecīgi sakārtots.

Pašlaik vērojamā atkušņa laikā Rīgas pašvaldības policija esot noformējusi vairākus simtus protokolu par nenotīrītiem jumtiem.

Ķirsis atzina, ka atkušņa laiks ir brīdis, kad uz ielām visaktīvāk veidojas bedres. Visaktuālākā šī problēma ir vietās, kur ir nekvalitatīvs ielu segums, un Ķirsis šo problēmu cer risināt ar lielākiem ieguldījumiem infrastruktūrā vairāku gadu garumā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ceturtdien gaiss Latvijā iesils līdz +23 grādiem

Ceturtdien gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +20..+23 grādiem, vienīgi daļā piekrastes tā nepārsniegs +18 grādus, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Slimais deputāts varēs uz laiku nolikt pilnvaras?

Partija "Progresīvie" rosina dot tiesības Saeimas deputātam brīvprātīgi nolikt mandātu uz laiku.

Sabiedrība Kādam jābūt 21.gadsimta tiesnesim?

Notiks Latvijas tiesnešu konference

Sabiedrība AM sagatavotajā rokasgrāmatā sniegti ieteikumi arī par rīcību okupētā teritorijā

Aizsardzības ministrijas (AM) sagatavotajā rokasgrāmatā "Kā rīkoties kara gadījumā" ir sniegti ieteikumi arī par rīcību īslaicīgi okupētā teritorijā.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīga turpina darboties «sniega biļetes»

Rīgā šodien turpinās darboties "sniega biļetes" un bezmaksas sabiedriskais transports autovadītājiem, aģentūru LETA informēja Rīgas domes pārstāvji.

Sabiedrība Rīgas pašvaldība izsludinājusi iepirkumu pieturvietu nojumju iegādei

Rīgas pašvaldība izsludinājusi iepirkumu sabiedriskā transporta pieturvietu nojumju iegādei pašvaldības vajadzībām.

Ekonomika Rīgā sāks uzstādīt pirmos jauna dizaina ielu tirdzniecības moduļus

Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centrs no 22.aprīļa līdz 28. aprīlim sāks uzstādīt pirmos jauna dizaina ielu tirdzniecības moduļus pašvaldības iekārtotajās ielu tirdzniecības vietās.

Ekonomika Izsludina 210 miljonus eiro vērto Rīgas ielu uzturēšanas konkursu

Izsludināts atklāts konkurss par Rīgas transporta būvju ikdienas uzturēšanu no 2024.gada līdz 2029.gadam. Iepirkuma pretendenti piedāvājumus var iesniegt līdz 14.maija plkst.10.