NATO negaidīs Krievijas draudu piepildīšanos austrumu spārnā

Sabiedrība
VS.LV 22:07, 09.12.2023 0

NATO negaidīs Krievijas draudu piepildīšanos alianses austrumu spārnā, intervijā Latvijas Televīzijai (LTV) sacīja ASV vēstniece NATO Džuliana Smita, komentējot iepriekš medijos izskanējušās ekspertu prognozes par Krievijas iespējamo militāro uzbrukumu Polijai, Latvijai, Lietuvai un Igaunijai.

 
Foto: sargs.lv

Smita uzsvēra, ka NATO alianse negaida, turklāt alianse ir koncentrējusies uz austrumu spārna partneru drošības vajadzībām. Tāpat NATO ir jauni plāni, jauna stratēģija un jauna doktrīna, lai nodrošinātu, ka alianse var aizstāvēt katru NATO teritorijas centimetru.

ASV vēstniece NATO LTV arī skaidroja, ka patlaban liela daļa no tā, ko alianse dara, ir vērsta uz Krievijas draudiem, lai nodrošinātu, ka NATO valstīm ir viss nepieciešamais, lai atturētu un aizstāvētos pret jebkāda veida Krievijas agresiju.

Lūgta komentēt nesen izteiktos Krievijas prezidenta Vladimira Putina draudus Latvijai, Smita teica, ka alianse šos draudus un šādu retoriku uztver nopietni. "Mēs gatavojamies un veicam dramatiskas izmaiņas NATO, plānojam struktūru un mūsu doktrīnu, lai nodrošinātu, ka esam gatavi."

Kā ziņots, NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts piektdien intervijā Latvijas Radio pieļāva, ka Putina draudi Latvijai varētu kļūt biežāki, tuvojoties Krievijas prezidenta vēlēšanām, kas gaidāma nākamā gada 17.martā.

Interneta vidē šonedēļ tika izplatīts video fragments no Putina uzrunas, kurā izteikti draudi un dusmas saistībā ar Latvijas politiku attiecībā uz krievvalodīgo sabiedrības daļu.

Sārts uzsvēra, ka par šādiem paziņojumiem nevajadzētu satraukties, jo Putina mērķis esot iebiedēt. "Nevajadzētu baidīties, jo tas dotu to, ko viņš grib," piebilda Sārts.

Tāpat vēstīts, ka Putins ir formāli paziņojis, ka kārtējo reizi kandidēs uz Kremļa saimnieka krēslu 2024.gada prezidenta vēlēšanās.

Saskaņā ar Kremļa izdarītajiem konstitūcijas grozījumiem Putina atkārtotajai kandidēšanai uz nākamo sešu gadu ilgo pilnvaru termiņu nav nekādu ierobežojumu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karalienes Elizabetes II piemiņai Rīgā notiks pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem

Karalienes Elizabetes II piemiņai šodien notiks zibakcija - pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, aģentūru LETA informē pasākuma rīkotāja Gerda Pulkstene.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Kā izvēlēties tualetes podu, ņemot vērā vannasistabas stilu un funkcionalitāti?

Telpas izmēri ir svarīgākais faktors, izvēloties tualetes podu. Jānovērtē, cik lielu vietu tualetes pods var aizņemt vannas istabā, lai tas netraucētu pārvietoties. Tualetes poda izmēriem jāatbilst telpai, pretējā gadījumā tas var ierobežot kustību un padarīt telpu mazāk funkcionālu.

Sabiedrība SEPLP uzdod LTV7 no nākamā gada visu saturu nodrošināt tikai valsts valodā

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā, tviterī atklāja padomes loceklis Jānis Eglītis.

Lasiet arī

Pasaule Krievijā ASV dubultpilsonei piespriež 12 gadus cietumā par valsts nodevību

Krievijā tiesa ceturtdien piespriedusi 12 gadu cietumsodu ASV un Krievijas dubultpilsonei Ksenijai Kareļinai, kura par ziedojumu Ukrainas atbalsta organizācijai tika apsūdzēta "valsts nodevībā".

Pasaule Ņemcova slepkava atbrīvots no cietuma un karo Ukrainā

Par Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavību notiesātais Tamerlans Eskerhanovs atbrīvots no cietuma un nosūtīts uz fronti Ukrainā, sestdien pavēstījis Krievijas propagandas rupors TASS.

Pasaule Maskavā ar sarkanu krāsu apķēpātas Lietuvas vēstniecības durvis

Maskavā ar sarkanu krāsu apķēpātas Lietuvas vēstniecības durvis, un uz izkārtne blakus durvīm atstāti sarkani plaukstu nospiedumi.

Pasaule Ieslodzīto apmaiņa Krievijai ir svarīgs signāls, ka sarunas ar Rietumiem notiek

Ceturtdien notikusī ieslodzīto apmaiņa starp Krieviju un rietumvalstīm Krievijai ir svarīgs signāls, ka sarunas ar Rietumiem notiek, aģentūrai LETA pauda Austrumeiropas politikas pētījumu centra pētnieks Armands Astukevičs.