Ogrē plāno ļaut uguņošanu tikai pusnaktī. Kāpēc tā?

Sabiedrība
LETA 13:48, 03.12.2023 0

Gadumijā Ogres novadā plāno atļaut uguņošanu tikai pusnaktī, paredz pašvaldības saistošo noteikumu projekts "Par uguņošanas ierīču un skatuves pirotehnisko izstrādājumu izmantošanas laiku".

 
Foto: LETA

Uguņošanas ierīču un skatuves pirotehnisko izstrādājumu izmantošana Ogres novada teritorijā gadumijā plāno atļaut laikā no 31.decembra plkst.24 līdz 1.janvāra plkst.1.

Saistošo noteikumu projekta paskaidrojuma rakstā teikts, ka pašvaldībā novērots, ka gadumijā pirotehnikas izstrādājumu izmantošana tiek sākta jau plkst.23, kas liecina par atsevišķas sabiedrības grupas uzskatiem un vēlmi paust atbalstu, un piederību Krievijas režīmam, kas nesakrīt ar Latvijas sabiedrības vairākuma vērtībām, līdz ar to, ievērojot Nacionālās drošības koncepcijā noteiktos valsts apdraudējuma novēršanas stratēģiskos pamatprincipus un prioritātes, saistošo noteikumu projektā ir noteikts atsevišķs regulējumus, paredzot laika posmu 31.decembrī, kad pirotehnikas izstrādājumus drīkst izmantot.

Pirotehnisko izstrādājumu aprites likumā paredzēta administratīvā atbildība par pirotehnisko izstrādājumu aprites noteikumu pārkāpšanu, nosakot, naudas sodu fiziskajai personai no 35 eiro līdz 350 eiro, bet juridiskajai personai - no 35 eiro līdz 1400 eiro.

Iedzīvotāji viedokļus un priekšlikumus par saistošo noteikumu projektu rakstveidā var iesniegt pašvaldībā līdz 15.decembrim.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karalienes Elizabetes II piemiņai Rīgā notiks pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem

Karalienes Elizabetes II piemiņai šodien notiks zibakcija - pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, aģentūru LETA informē pasākuma rīkotāja Gerda Pulkstene.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Kā izvēlēties tualetes podu, ņemot vērā vannasistabas stilu un funkcionalitāti?

Telpas izmēri ir svarīgākais faktors, izvēloties tualetes podu. Jānovērtē, cik lielu vietu tualetes pods var aizņemt vannas istabā, lai tas netraucētu pārvietoties. Tualetes poda izmēriem jāatbilst telpai, pretējā gadījumā tas var ierobežot kustību un padarīt telpu mazāk funkcionālu.

Sabiedrība SEPLP uzdod LTV7 no nākamā gada visu saturu nodrošināt tikai valsts valodā

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā, tviterī atklāja padomes loceklis Jānis Eglītis.

Lasiet arī

Sabiedrība Ogrē plāno atteikties no iecerētā bērnu rotaļu laukuma ar latviešu koka pili

Ogres novada dome plāno atteikties no ieceres par bērnu rotaļu laukuma būvniecību Brīvības ielā 15, tā vietā paredzot sakārtot Neatkarības laukumu, tāds priekšlikums ceturtdien atbalstīts domes Finanšu komitejas sēdē.

Sabiedrība Kas notiek Ogrē!? Deputāti Santu Ločmeli atslēdz no domes sēdes

Ogres novada domes deputāte Santa Ločmele (Par!) ir vērsusies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā ar iesniegumu izvērtēt Ogres novada domes priekšsēdētāja rīcību izslēgt deputāti no domes ārkārtas sēdes, kā arī izvērtēt domes rīcību, apstiprinot pašvaldības Dzīvokļu komisiju, neorganizējot atklātu konkursu kā to paredz domes iepriekš pieņemtie lēmumi, informēja ustības "Par!" izpilddirektors Miks Celmiņš.