Otrdien Liepājā uzsniguši 17 centimetri sniega

Sabiedrība
LETA 06:38, 29.11.2023 0

Liepājas novērojumu stacijā sniega biezums pieauga no nepilna centimetra agrā otrdienas rītā līdz 18 centimetriem naktī uz trešdienu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

 
Foto: LETA

Spēcīgu snigšanu izraisīja no jūras nākoši gubu mākoņi. Šo parādību mēdz dēvēt par "jūras efektu", un tā rodas, aukstam gaisam plūstot pār neaizsalušu jūru.

Arī galvaspilsētā stiprākā snigšana nereti saistīta ar šo parādību, kad auksts gaiss plūst pāri Rīgas līcim, pastiprinot konvekciju un veicinot mākoņu augšanu. Šie mākoņi stiprus nokrišņus parasti sagādā šaurā teritorijā, kas - atkarībā no vēja virziena - var būt gan Kurzemē, gan Zemgalē, gan Vidzemē.

Vietām Dienvidkurzemes piekrastē snigšana turpinās arī trešdienas rītā.

Saskaņā ar LVĢMC datiem Latvijas lielāko daļu klāj 5-19 centimetrus bieza sniega kārta, vietām Zemgalē un piekrastē tā ir plānāka, bet Līvānu novada Rožupē sniega dziļums sasniedz 21 centimetru.

LVĢMC novērojumu stacijās sniega segu mēra ultraskaņas sensors speciāli sagatavotā laukumā. Meteoroloģiskās stacijas parasti atrodas atklātā vietā, un novērojumu punktā vējš nereti nopūš sniegu vai dažkārt izveido kupenu, tādēļ vidējais sniega segas biezums apkārtnē var būtiski atšķirties no tā, kas izmērīts novērojumu stacijā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Lasiet arī

Sabiedrība Tuvākajā diennaktī daudzviet Latvijā gaidāms sniegputenis

Trešdienas vakarā un naktī uz ceturtdienu Latvijā vējš putinās sniegu, vietām nedaudz snigs, bet ceturtdienas rītā valsts centrālajā un austrumu daļā gaidāms mērens līdz stiprs sniegputenis, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Rīgas dome skaidro, kāpēc nav ieviestas puteņa biļetes

Rīgā otrdien tā sauktās "puteņa biļetes" nav ieviestas, jo prognozes neesot liecinājušas, ka gaidāms būtisks sniega segas pieaugums, pauda Rīgas domē.

Sabiedrība Pirmdien debesis būs apmākušās, lielākajā valsts daļā snigs

Pirmdien debesīs joprojām būs mākoņainas, Latvijas lielākajā daļā atnesot sniegu, jūras piekrastē arī slapju sniegu, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Sabiedrība Nākamnedēļ Latvijā gaidāms sals un bieža snigšana

Nākamnedēļ Latvijā gaidāms sals un bieža snigšana, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).