Studentiem plāno samazināt maksu par braukšanu Rīgas sabiedriskajā transportā

Sabiedrība
LETA 13:55, 26.11.2023 0

Rīgas dome plāno studentiem samazināt maksu par braukšanu galvaspilsētas sabiedriskajā transportā, paredz sabiedriskajai apspriešanai nodotie grozījumi saistošajos noteikumos par braukšanas maksas atvieglojumiem Rīgas valstspilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā.

 
Foto: LETA

Pašlaik noteikumi paredz, ka augstāko izglītības iestāžu studējošiem braukšanas maksas atvieglojums sabiedriskā transporta maršrutu tīklā ir 50% apmērā no mēneša abonementa biļetes cenas.

Grozījumi paredz minētajai pasažieru grupai noteikt braukšanas maksas atvieglojumu 60% apmērā no mēneša abonementa biļetes cenas, lai veicinātu sabiedriskā transporta ikdienas lietošanu, padarītu to vēl pieejamāku, tādejādi stimulējot studējošos mainīt ikdienas pārvietošanās paradumus.

Standarta mēnešbiļetes cena ir 30 eiro. Ar 50% atlaidi tā ir 15 eiro. Savukārt, ja tiks pieņems lēmums par 60% atlaides piemērošanu studējošajiem, tad viņiem par mēnešbiļeti būs jāmaksā 12 eiro.

Kā ziņots, pēc Rīgas sabiedriskā transporta biļešu reformas, kas tika īstenota no šī gada janvāra, un ar kuru tika atceltas vienreizējā brauciena biļetes, ieviešot laika biļetes. Studenti prasīja atjaunot vienreizējā brauciena atlaides Rīgas pilsētas sabiedriskajā transportā un savāca parakstus, lai šo ierosinājumu iesniegtu pašvaldībā.

Taču SIA "Rīgas satiksme" pauda, ka nesaskata iemeslu pārskatīt biļešu klāstu un palielināt biļešu skaitu, iekļaujot viena brauciena biļetes atsevišķai pasažieru kategorijai, jo mērķis mainīt pasažieru ieradumus, biežāk izmantojot sabiedrisko transportu, ir sasniegts - braucienu ar mēneša abonementa biļetēm reģistrāciju ir vairāk.

Vienlaikus, grozījumi saistošajos noteikumos paredz pagarināt Rīgas atbalsta centrā reģistrētajiem Ukrainas iedzīvotājiem, pagarināt 100% braukšanas maksas atvieglojumu līdz 2024.gada 30.jūnijam.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijā plāno izveidot pašvaldībās 25 sabiedriskā transporta savienojuma punktus

Satiksmes ministrija (SM) sagatavojusi un nodevusi saskaņošanai regulējumu Eiropas Savienības (ES) fondu finansējuma piesaistei 88,7 miljonu eiro apmērā 25 sabiedriskā transporta savienojuma punktu izveidei pašvaldībās, informē SM pārstāvji.

Sabiedrība Rudenī Rīgā plāno sākt būvēt deviņus mobilitātes punktus pie dzelzceļa stacijām

Rudenī Rīgā plānots sākt būvēt deviņus mobilitātes punktus pie dzelzceļa stacijām, šodien preses konferencē informēja Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV).

Sabiedrība Rīgas svētkos sabiedriskais transports būs bez maksas

Rīgas svētkos 17.augustā un 18.augustā sabiedriskais transports būs bez maksas, savukārt "Rīgas satiksmes" apsaimniekotās autostāvvietās par spēkrata novietošanu nebūs jāmaksā, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Sabiedrība Laika apstākļu dēļ pirmdien var būt atcelti vai aizkavēti arī reģionālo autobusu

Laika apstākļu dēļ pirmdien var būt atcelti vai aizkavēti arī reģionālo autobusu reisi, liecina Autotransporta direkcijas publiskotā informācija.