VUGD nav aizpildīti 11,4% vakanču

Sabiedrība
LETA 09:48, 21.11.2023 0

Pašlaik Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) nav aizpildīti 11,4% vakanču, šorīt TV3 pastāstīja VUGD priekšnieks Mārtiņš Baltmanis.

 
Foto: LETA

VUGD vadītājs atzīmēja, ka visvairāk darbinieku dienestam trūkst Rīgā un tās apkārtnē.

Baltmanis stāstīja, ka pašlaik algas VUGD darbiniekiem esot par 19%- 24% mazākas nekā vidēji tautsaimniecībā, lai arī pirms pieciem gadiem šis vidējais līmenis bijis sasniegts.

Zināmi uzlabojumi nākamgad dienestā esot gaidāmi, jo no janvāra gaidāms algu pielikums darbiniekiem par 10%, kā arī budžeta projektā ir iezīmēts papildu finansējums lielākām sociālajām garantijām.

Savukārt runājot par Zolitūdes traģēdijas mācībām, Baltmaņa vērtējumā, nevar teikt, ka ugunsdrošības jomā pēdējo desmit gadu laikā būtu kādi būtiski uzlabojumi. Savukārt būvniecības kontroles jomā notikušas būtiskas izmaiņas un no tiesību aktu viedokļa kontroles esot vairāk.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Investē 240 000 eiro augstskolas modernizācijā

ISMA: Augstskolas jubilejas gadā veica vērienīgu izglītības iestādes telpu modernizāciju.

Sabiedrība Viens no deputātiem sodīts par agresīvu braukšanu

Daži tautas kalpi pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, neveic transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu, pārkāpj sapulču, gājienu un piketu organizēšanas un norises kārtību.

Sabiedrība Plāno atļaut elektroskrejriteņu un velosipēdu piespiedu pārvietošanu

Grozījumi arī noteiks trīs gadījumus, kad mikromobilitātes rīki, tajā skaitā velosipēdi, tiks atzīti par ilgstoši atstātiem uz ceļā.

Sabiedrība NEPLP drīzumā varēs ierobežot un bloķēt pirātiskās tīmekļvietnes

Patlaban, lai ierobežotu pirātiskās tīmekļvietnes, personas var vērsties tiesā.

Lasiet arī

Kriminālziņas Agrā rīta stundā Rīgā izcēlies ugunsgrēks dzīvojamā mājā

Piektdien agri no rīta Rīgā, Avotu apkaimē, izcēlies ugunsgrēks kādā dzīvojamā mājā, no kuras vairāki cilvēki evakuējušies, bet viens izglābts, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas Mēģinot nodzēst aizdegušos auto, Garkalnē cietis cilvēks

Mēģinot nodzēst aizdegušos auto, Garkalnē cietis cilvēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Sabiedrība Aptauja: Samazinājusies iedzīvotāju uzticība VUGD, Zemessardzei un NBS

Šogad samazinājusies Latvijas iedzīvotāju uzticība Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD), Zemessardzei un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS), liecina pēc Valsts kancelejas pasūtījuma SIA "Rait Custom Research Baltic" veiktā sabiedriskās domas aptauja.

Kriminālziņas Ceturtdien Latvijā noslīkuši divi cilvēki

Vakar glābēji no ūdenstilpēm Latvijā izcēluši divus bojāgājušos, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).