Putina miroņgalvas plakāta atjaunošanai Medicīnas muzejam saziedoti 5769 eiro

Sabiedrība
LETA 11:06, 17.11.2023 0

Lai atjaunotu plakātu, uz kura redzama Krievijas prezidenta Vladimira Putina stilizēta miroņgalva, Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejam saziedoti 5769 eiro, liecina informācija labdarības organizācijas "Ziedot.lv" tīmekļvietnē.

 
Foto: LETA

Kampaņa tika sākta ceturtdien, 16.novembrī, lai savāktu līdzekļus plakāta atjaunošanai. Plakāts ir novietots pie muzeja ēkas sienas un vērsts pret Krievijas vēstniecību.

Lai atjaunotu rudens vēja brāzmās saplosīto pretkara plakātu, bija nepieciešami 5500 eiro. Muzejs aicināja ziedot, lai rastu ilglaicīgāku risinājumu pretkara plakātam ar miroņgalvu.

Muzejā norādīja, ka plakātu pretī Krievijas vēstniecībai uzstādīja uz steigā sarūpētām pagaidu sastatnēm pirmajās iebrukuma nedēļās 2022.gada marta sākumā. Kārtējo reizi saplosīts rudens vēja brāzmās, plakāts prasa nopietnus atjaunošanas darbus, tajā skaitā, fasādes būvkonstrukcijā stiprinātas metāla sastatnes un vieglāka auduma apdruku.

Mākslinieka Kriša Salmaņa veidotais žurnāla "Ir" vāka noformējums, kuru 6,5x10 metru izmērā uzstādīja uz Medicīnas vēstures muzeja fasādes, sasniedza miljoniem sociālo tīklu lietotājus, aplēsis muzejs. Plakāts ir kļuvis par simbolu Latvijas atbalstam Ukrainas cīņai par brīvību.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Lasiet arī

Pasaule Vācu žurnālistu organizācija izslēdz Putina biogrāfu

Vācu žurnālistu organizācija "Netzwerk Recherche" (NR) izslēgusi no savām rindām Krievijas diktatora Vladimira Putina biogrāfijas autoru, jo atklājies, ka viņš pieņēmis naudu no krievu avotiem.

Pasaule Profesors Frosts: Pret Krieviju jāizturas kā pret starptautisku huligānu

Krievija ir bijusī lielvalsts, kas vēl nav apradusi ar šo domu un jebkādiem līdzekļiem cenšas no šāda statusa izvairīties, intervijā aģentūrai LETA norādīja Londonas "King’s College" Kara pētījumu departamenta starptautisko attiecību profesors Mervins Frosts.

Pasaule Orbāns ieradies vizītē Maskavā

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns ieradies vizītē Maskavā, kur tiksies ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, piektdien paziņojis Orbāna preses sekretārs.

Pasaule Putins ieradies Vjetnamā

Krievijas diktators Vladimirs Putins ceturtdien ieradies valsts vizītē Vjetnamā, vēsta vietējie plašsaziņas līdzekļi.