Medicīnas muzejs lūdz ziedot 5500 eiro, lai atjaunotu Putina miroņgalvas plakātu

Sabiedrība
LETA 14:57, 16.11.2023 0

Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs sadarbībā ar labdarības organizāciju "Ziedot.lv" ir sākuši ziedojumu vākšanas kampaņu, lai atjaunotu pie muzeja ēkas sienas novietoto, pret Krievijas vēstniecību vērsto plakātu ar Krievijas diktatora Vladimira Putina miroņgalvu.

 
Foto: LETA

Lai atjaunotu rudens vēja brāzmās saplosīto pretkara plakātu, ir nepieciešami 5500 eiro. Muzejs aicina ziedot, lai rastu ilglaicīgāku risinājumu pretkara plakātam ar miroņgalvu.

Plakātu pretī Krievijas vēstniecībai uzstādīja uz steigā sarūpētām pagaidu sastatnēm pirmajās iebrukuma nedēļās 2022.gada marta sākumā. Kārtējo reizi saplosīts rudens vēja brāzmās, plakāts prasa nopietnus atjaunošanas darbus, tajā skaitā, fasādes būvkonstrukcijā stiprinātas metāla sastatnes un vieglāka auduma apdruku.

Mākslinieka Kriša Salmaņa veidotais žurnāla "Ir" vāka noformējums, kuru 6,5x10 metru izmērā uzstādīja uz Medicīnas vēstures muzeja fasādes, sasniedza miljoniem sociālo tīklu lietotājus, aplēsis muzejs. Plakāts ir kļuvis par simbolu Latvijas atbalstam Ukrainas cīņai par brīvību.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karalienes Elizabetes II piemiņai Rīgā notiks pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem

Karalienes Elizabetes II piemiņai šodien notiks zibakcija - pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, aģentūru LETA informē pasākuma rīkotāja Gerda Pulkstene.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Kā izvēlēties tualetes podu, ņemot vērā vannasistabas stilu un funkcionalitāti?

Telpas izmēri ir svarīgākais faktors, izvēloties tualetes podu. Jānovērtē, cik lielu vietu tualetes pods var aizņemt vannas istabā, lai tas netraucētu pārvietoties. Tualetes poda izmēriem jāatbilst telpai, pretējā gadījumā tas var ierobežot kustību un padarīt telpu mazāk funkcionālu.

Sabiedrība SEPLP uzdod LTV7 no nākamā gada visu saturu nodrošināt tikai valsts valodā

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā, tviterī atklāja padomes loceklis Jānis Eglītis.

Lasiet arī

Pasaule Vācu žurnālistu organizācija izslēdz Putina biogrāfu

Vācu žurnālistu organizācija "Netzwerk Recherche" (NR) izslēgusi no savām rindām Krievijas diktatora Vladimira Putina biogrāfijas autoru, jo atklājies, ka viņš pieņēmis naudu no krievu avotiem.

Pasaule Profesors Frosts: Pret Krieviju jāizturas kā pret starptautisku huligānu

Krievija ir bijusī lielvalsts, kas vēl nav apradusi ar šo domu un jebkādiem līdzekļiem cenšas no šāda statusa izvairīties, intervijā aģentūrai LETA norādīja Londonas "King’s College" Kara pētījumu departamenta starptautisko attiecību profesors Mervins Frosts.

Pasaule Orbāns ieradies vizītē Maskavā

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns ieradies vizītē Maskavā, kur tiksies ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, piektdien paziņojis Orbāna preses sekretārs.

Pasaule Putins ieradies Vjetnamā

Krievijas diktators Vladimirs Putins ceturtdien ieradies valsts vizītē Vjetnamā, vēsta vietējie plašsaziņas līdzekļi.