Latvijas Aizsardzības ministrija veicina militārās nozares attīstību (+VIDEO)

Sabiedrība
VS.LV 11:27, 07.11.2023 0

Likumprojektā paredzētajiem pasākumiem ir plānoti ne vairāk kā 1,3 miljoni eiro ik gadu.

 

Aizsardzības ministrs Andris Sprūds vakar satikās ar aizsardzības jomas ekspertiem, pētniekiem un industrijas pārstāvjiem, lai aktualizētu diskusiju par Latvijas aizsardzības industrijas attīstību.

Diskusijas gaitā tika apspriests Aizsardzības industrijas likumprojekts un tā piedāvātie risinājumi Nacionālo bruņoto spēku piegādes ķēžu drošības un aizsardzības industrijas integrācijas visaptverošas valsts aizsardzībā nodrošināšanā. Tāpat tika apspriesta aizsardzības nozares inovāciju stratēģija un Eiropas Savienības un NATO prioritātes.

Savukārt, lai vecinātu Latvijas aizsardzības industrijas attīstību un piegādes ķēžu darbības nepārtrauktību, tika pārrunāta iecere par valsts kapitālsabiedrības izveidi.

Jau ziņots, ka šī gada jūlijā Ministru kabinets atbalstīja Aizsardzības industrijas likumprojektu, ar mērķi sekmēt Nacionālo bruņoto spēku valsts aizsardzības uzdevumu un starptautisko saistību izpildei nepieciešamo preču piegādes un pakalpojumu sniegšanas drošību, kā arī radīt tiesisko ietvaru tālākai Latvijas aizsardzības industrijas attīstībai.

Aizsardzības industrijas likums veicinās Nacionālo bruņoto spēku piegādes drošību, aizsardzības industrijas integrāciju valsts visaptverošā aizsardzībā caur stratēģisko partnerību, kā arī dos plašākas iespējas Aizsardzības ministrijai sadarboties ar industriju inovatīvu produktu attīstībā, tai skaitā nodrošinot piekļuvi militārajai infrastruktūrai, ziņo vietne mod.gov.lv. Tāpat likums radīs ietvaru mērķtiecīgākai un drošākai aizsardzības industrijas ekosistēmas attīstībai.

Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācija ir piedalījusies un sniegusi priekšlikumus Aizsardzības industrijas likumprojekta tapšanas procesā. Federācijas valdes priekšsēdētāja Elīna Egle-Ločmele uzsver, ka likumprojekta tapšana nav bijuši nejaušība, tā veidojusies aizsardzības industrijas un nozares sadarbībā, gan raugoties uz starptautisko praksi, gan ņemot vērā citus uzdevumus, kas aktualizējušies sadarbības laikā.

“Likumprojekts ir ļoti svarīgs – tas ir jautājums par sabiedrības noturību un aizsardzības nozares uzņēmumu darbības nepārtrauktību, tie ir jautājumi, kas saistīti ar stratēģiskās partnerības lietām,” uzsver E. Egle-Ločmele. “Redzam, ka ir jābūt ilgtermiņa saistībām, ļoti skaidriem uzņēmumu atlases kritērijiem.”

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Lasiet arī

Pasaule Dānija plāno iesaukt armijā arī sievietes un pagarināt dienesta laiku

Dānija plāno palielināt jauniešu skaitu obligātajā karadienestā, iesaucot armijā arī sievietes un pagarinot dienesta laiku abiem dzimumiem no četriem mēnešiem līdz 11 mēnešiem, trešdien paziņoja premjerministre Mete Frederiksena.

Pasaule Puse vāciešu atbalsta obligātā karadienesta atjaunošanu

Aptuveni puse vāciešu atbalsta obligātā karadienesta atjaunošanu, liecina jauna aptauja.

Sabiedrība Virtuālais traumu simulators palīdzēs apmācīt militāros ārstus (+VIDEO)

Tas kļuva par pirmo Latvijas uzņēmuma vadīto konsorciju, kurš pieteicies Eiropas Aizsardzības fonda programmas grantam.

Sabiedrība Arī nākamajos VAD iesaukumos varētu rīkot obligāto atlasi

Pastāv liela iespējamība, ka arī nākamajos valsts aizsardzības dienesta (VAD) iesaukumos būs nepieciešams rīkot obligāto atlasi pēc nejaušības principa, atzina aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).